Archív

dscf00Ebben a hőségben, mivel semmi jobb dolgom nem volt, ültem a laptopom előtt, és élveztem a jéghideg Guiness társaságát (ő nem tudom mennyire élvezhette ez enyémet), amikor egyik cimborám elküldte ennek a bandának a linkjét, hogy hallgassam, mert nagyon sivatag. Pont, mint Budapest a hétvégén.


A Band in the Pit nevű magyar bandáról lesz most szó. A zenekar még 2010-ben állt össze Dunaújvárosban egy dokumentumfilm forgatása kapcsán, dob és gitár duóként. Majd később, az alkalmi jamek után egy harmadik taggal bővültek, s most ennek az eredményét hallhatjuk.

 

Késmárky Szabolcs – gitár
Prókai Norman – dob
Schneider Vilmos – basszus

 

„Ha az egyes zenei stílusok városok egy térképen, akkor a ma már dob-basszus-gitár felállásban játszó Band in the Pit a városokat összekötő végtelen országút mellett álló motel.”

 

Magukat psychedelic stoner rock stílusba rakják. Szerintem is ez a legjobb megfogalmazás, de nagyon hasonlítanak Brant Bjork féle zenei világhoz. Hosszú, egymásba visszaforduló témák, ismételgetett riffek, kicsit összemossák a desert rockot, és a nagyon pszichedelikus világot. Olyan mintha a világűr kellős közepén lenne Kalifornia.

 

dscf-dscf01
A lemezen kevés 10 perc alatti szám van. Viszont így is nagyon változatosra sikerült összehozniuk ezt az anyagot. Nincs semmi pöcsölés, rögtön belevisznek a közepébe, olyan, mintha egy löketnyi drog jutna a szervezetbe, nincs semmi bevezetés, rajtol és kész. Ez egy olyan lemez lett, ami mellett bármit csinálhatsz, csak teszi a dolgát. Alapzajt nyújt bármihez, meleg időben, forróságban ajánlott hallgatni. A 7 számos lemez közel 90 percesre sikerült, úgyhogy lesz mire fülelni. Az album harmadik száma idézi meg igazán a kaliforniai hangulatot, gyönyörű ez a bass és dobra épülő kis muzsika, van benne blues, desert, meg minden, ami kell.
A srácok augusztus 12.-én lépnek majd fel az R33-ban az Electric Moon előtt. Gyertek minél többen, legyen nagyon nagy stoner buli.
Igazából nem tudok róla sokkal többet írni, meg kell hallgatni, és át érezni ezt az érzést. Egy sörrel a kézben nagyon jó lesz. Szóval, hallgat, élvez, szeret.

 

NoRbi
facebook.com/Band-In-The-Pit

 

dscf-dscf02

Megosztom.

Szólj hozzá