Archív

Sorozatunkban kedvenc zenészeinket, íróinkat, tervezőinket, tetoválóművészeinket kérdezzük meg, hogy ők miket is szeretnek igazán. Három egyszerű kérdésre keressük a választ: mit hallgatnak, hova járnak szívesen és mit szeretnek olvasni.


A sorozat tizenhetedik részéhez Egyedi Pétert, az Óriás énekes-gitárosát kerestük meg.
Peti zenei karrierjét a Holtnap és az Amber Smith zenekarokban kezdte, majd játszott a 2005-ben feloszlott Annabarbiban is. Az Annabarbi feloszlása után hobbizenélésnek indult az Óriás, akkor még három taggal: Peti, Örmény Ákos és Mike Zwecker dobos. Hamar rájöttek, hogy érdemes ezzel a zenélgetéssel kezdeni valamit, és 2008-ra össze is hozták első lemezüket Jön címmel szerzői kiadásban. Ezen található az egyik legismertebb számuk, a Fát döntetni.
Peti az Óriás mellett 2007 óta az Isten Háta Mögött állandó basszusgitárosa is.

Melyik az aktuálisan kedvenc bandád, zenészed, számod vagy videokliped?
Aktuálisan mostanában talán Astronautalist hallgattam a legtöbbet, ő egy minnesotai fehér srác, aki elég karcos hanggal bír – rappel és énekel is, és kedvesen játékos a zenéje, nyakon öntve sok energiával meg néha ilyen felemelő jóérzéssel. A budapesti koncertje is ilyen volt pár hónapja: felemelő.
Nemrég elég jó volt bringázás közben végighallgatni a Jézus Krisztus Szupersztárt (persze nem max hangerőn…), elég szépen megírta ez a Webber. :) Ráadásul most tudtam meg, hogy mindösszesen 23 éves volt, amikor megkomponálta, ami azért elég durva.

Hova jársz legszívesebben egyedül vagy a barátaiddal?
Az utóbbi hónapokban ritkán volt visszatérő hely, ahol jártam, viszont sok új helyet ismertem meg. Rengeteg szórakozóhely lett Budapesten, ami biztos tök jó. Nagyon sokhoz az ott fellelhető ismerősök is kötnek. Talán a legkedvesebb a Kávés Katica, mert közel lakom hozzá, éjjel-nappal nyitva van, és még a konyha is jó.

Mi a kedvenc regényed/novellád/versed?
Sajnos a szépirodalmat eléggé hanyagoltam az utóbbi időben, de a nagy kedvenceket időről időre előveszem. Regényben ez az Iskola a határon Ottliktól, versek tekintetében József Attila volt a legutóbbi meghatározó, olvassátok el a Mint a mezőn című versét!  A verset nem magyaráznám. Ottlik regénye nekem a barátságról, az egyenességről és a tisztességről mesél.

Üdv,
Peti

Nézzetek vissza jövő héten is, Harcsa Veronikát faggatjuk, a Bin-Jip énekesnőjét.

DE

Eddigi kedvenceink:
1. Kocsis Bence – énekes, KESH
2. Pásztor Anna – énekes, Anna and the Barbies 
3. Bódi Péter – író
4. Tóth Gergő – énekes, Blind Myself
5. Pongor Sándor – tetoválóművész 
6. Marthy Barna – énekes, Firkin 
7. Sena Dagadu – énekes, Irie Maffia 
8. Lázár Domonkos – énekes-gitáros, Esti Kornél 
9. Kertész Violetta – tervező, stylist, LoveBug Vintage 
10. Müllner Csaba – festő, tetoválóművész 
11. Rou Reynolds – énekes, Enter Shikari
12. Fehér Balázs – énekes, the Carbonfools
13. Virág Lili – hegedű, Firkin
14. Sárközi Zsolt – tetoválóművész

15. Vitáris Iván – énekes, Ivan and the Parazol
16. Beck Zoli – énekes-gitáros, 30Y

misc-egyedip2

Megosztom.

Szólj hozzá