Archív

Ha jól emlékszem, nyáron, a VOLTon láttam utoljára a Fish!-t, nekem valahogy mindig vidám nyári zene, szívemnek nagyon kedves limonádé a nagy melegben. :) Tegnap viszont mégis elcsábultunk a Dürerbe, hiába az egyre keményebb mínuszok, ugyanis előttük dobosuk másik zenekara, a Sunset játszott, akikkel azóta szintén forgattunk egy jó főzőcskézést, és jó ötletnek tűnt, hogy megnézzük, milyet fog duplázni.

NOW_8645

Az este legelején azonban a Flatband indította, akik 2009-ben álltak össze, és az utóbbi időben egyre jobb bulikat csípnek meg maguknak. 2013-as NMY c. kislemezükről akkor azt írtuk, hogy van benne valami, de még érniük kell, így kíváncsi voltam, hova jutottak el az elmúlt két évben. Zeneileg belekötni nem lehet (már aki kedveli a stílust), bár a koncert vége felé az ének néhol hamiskás lett, ez talán betudható a borzasztó mennyiségű ÓÓÓÓ-Ó-ÓÓÓ-zásnak. A sampler mélyei néha olyan kiválóan sikerültek, hogy a padlón kívül az agyam is remegni kezdett, erről volna szó, nagy puszi Szűcs Szabinak a hangpult mögött. A színpadi mozgásukon látszik, hogy kimunkált (lehetne néhol kicsit kevesebb is, talán őszintébbnek hatna). Már csak másfél hét, és nyernek tőlünk egy díjat, egyelőre nem lőnénk le, mit is ;)

NOW_8733

Ez talán furcsán hangzik, a Sunsethez inkább baráti, mint zenerajongói kötődésem van. Már ezer éve terveztem, hogy megnézzem őket élőben, mert bevallom őszintén, a tavasszal megjelent Szívroham című kislemezük nem vált a kedvenceim egyikévé, viszont pont el tudtam képzelni, hogy élőben lehengerlő élményt adhat, ezért is álltam a Dürer nagytermében, kezemben egy jó rozéfröccsel. Nos, a színpadkép zsúfolt, és a srácok beleraknak mindent, bejárják a színpadot számonként hetvenszer, ez nagyon mozgalmas és energikus. A zene egyben van, élőben is működik, de a dalszövegekkel továbbra sem vagyok kibékülve. Mindenesetre abszolút érdemes volt megnézni őket.

NOW_8790

Egy rövid szünet után pedig jött a Fish!, ami, hát, hogy is mondjam. Olyan Fish!-es volt. :) Pillanatok alatt csináltak nyári fesztiválhangulatot, mindenki ugrált, táncolt, mi is visszafiatalodtunk vagy tíz évet. Slágerparádé, buli a javából, és még több móka, mint amire számítottunk. Hámori Dávid pedig becsülettel nyomta végig mindkét koncertet, Krisztián többször is megtapsoltatta, megérdemelten. Nem tudom miért, de mindig meglepődök, mennyire magával tud rántani minden Fish! koncert. Meg kéne szokni már. :)

A zenekar egyébként márciusig már nem koncertezik többet, úgyhogy gyaníthatóan lesznek új számok, és a következő bulit teljesen feltöltődve, összeesésig fogják nyomni. Nézzétek meg! :)

Décsy Eszter
fotó: Zsiga Pál

Kapcsolódó:
Sok-sok cikk a Fish!-ről itt
Olvass többet a Sunsetről itt
Írtunk már a FlatBandről is, itt

Megosztom.

Comments are closed.