Archív

Pénteken csaptuk le a csomagtartót és indultunk Szeged felé. Utólag azt mondom, egy kicsit sajnálom, hogy kihagytuk az első két napot, de ezt akkor még nem sejtettem. Előző évben ugyanis sok ponton rezgett a léc a fesztivál alatt, leginkább a fellépők és az árak tekintetében. Idén viszont ráerősítettek a bandákra, és ha nem is volt óriási fejlődés, alapvetően rendben volt.


Az idei SZIN kedden indított, a 20-ára való tekintettel egy ingyenes nappal, de sajnos a tűzijáték elmaradt, és ezt szombaton pótolták volna, de végül nem lett belőle semmi. Pedig biztosan adta volna fesztiválzárásként. Szerdán a cicasörös Tankcsapda volt a húzónév, a csütörtök viszont már izgalmasabban hangzott, egy vicc volt csak benne: Ákos miatt egy ezrest rádobtak a napijegyre. De minket ez nem érintett.

szin1302
Firkin

A pénteket kora délután Ozone Mama indította a medencében, tűző napon, remegő levegőben. Mi csak az újraéledő Kaukázusra estünk be. Végül is nem lehet azt mondani, hogy nem volt ember a koncerten, de nem is tolongtak. És még mindig nem értem pontosan, miért is kezdték újra, de azt hiszem így is maradok. A vége előtt felengedtek egy csomó embert a színpadra, és dicséretükre legyen mondva az arcmester Jared Letoval ellentétben ők nem kérték meg a szekusokat, hogy tartassák be a két lépés távolságot.

szin1304
Zagar

szin1305
Ivan and the Parazol

Mivel nagyon meleg volt, az első utunk természetesen a pulthoz vezetett. Itt szembesültem a másik fejlődéssel tavalyhoz képest. A Heineken helyett idén Borsodi volt, először nem hittem a fülemnek, mindössze 300 Forintért. De volt valami helyi is 250-ért. És a rövidekkel sem szaladtak messzire. Cserébe minden pultos nagyon lassú, de nem baj, megvártuk. Fülig érő szájjal és kezünkben sörrel tértünk vissza a zenéhez, egy jó délutáni Irie Maffia után még mászkáltunk egy kicsit. Komoly dilemma volt, tökéletesen egy időbe pakolták ugyanis a Zagart, Firkint és a Carbonfoolst. Ebből végül (sajnos csak) egyharmad Zagar és kifulladásig táncolós Firkin lett. Bántam is, meg nem is. Egy nagyon jó barátom rávett, hogy nézzünk bele az Anima Sound System bulijába, amitől be kell valljam, tartottam erősen, de végül rálapátolt néhányat a Firkinre. Sokkal kevesebben voltak, de sokkal nagyobb volt a pörgés, táncoltunk, amíg csak ki nem szédültünk a színpad elől.

szin1306
Junkies

Ilyen bulik után persze benne volt a bugi a lábunkban, jártunk a Silent disco-nál, de ahosszú sor megijesztett, úgyhogy tovább kerestük a helyet, ahol levezethetjük az estét, de azzal a szörnyű helyzettel kellett szembe néznünk, hogy egyedül a JATE sátornál van valami, amit még valaminek se neveznék, ezért ellentétben az előző évvel, reggel hét helyett már háromkor aludunk csüggedten.
Kora délután ücsörögtünk a JATE mellett, bent egy banda játszott, ráadásul elég jól. A programfüzetben pedig nyoma se volt semminek. ZUP-ról volt szó, lehet, hogy csak véletlenül tévedtek erre? Utánuk játszott az Ivan and the Parazol, úgyhogy a sátor megtelt sikítozó tini lányokkal. Rájöttem, hogy Hegyalján rosszul ítéltem meg őket, igen is jó bulit csináltak, energikusan, profin. Srácok, tartozom egy bocsival.
Egy rövididőre elrángattak Junkies-ra is, de a Csatorna patkánynál – nem véletlenül – szabályosan menekültem vissza Ivánék koncertjére. Szerettem én régen a Junkies-t, de… valahogy… hát, mennem kellett.

szin1308

szin1309
Blind Myself

Volt zúzás Blind Myself-en egy maroknyi emberrel és szőrmebundás formákkal, Intim Torna Illegál játék babával és Vad Fruttik duplavodkákkal. Persze, mindet láttuk már a nyáron. De azért vannak megunhatatlan koncertek. Ilyen volt a Quimby is. Hatalmas tömeg volt! Sajnos csak az elején maradtam, szerencsére jó számokkal indítottak, mert a szívünk Szabó Balázs Bandájához húzott. Na, hát ezt eléggé elszámolták, ahogy tavaly is, a kis Összművészeti színpadon játszottak, persze teltház előtt. De egy ilyen kis sátorban még csak nem is nehéz teltházat összehozni.

szin1315
Szabó Balázs

szin1318
Supernem

szin1311
Intim Torna Illegál

És még valamit nagyon elszámoltak. A Supernemet berakták a JATE sátorba a nagyszínpad helyett. Már kezdés előtt nem lehetett beférni. Ennek ellenére persze nagyon jó volt a buli, és ügyesen fúrtam be magam a közepébe, csak hát túlzsúfolt heringes dobozzá vált az egész.
Egy szóval adta ez a SZIN, javítottak az előző éven, remélem jövőre a programot is ügyesebben állítják össze, és akkor újra egy fergeteges fesztivál lesz belőle, amilyen régebben is volt! Kíváncsi vagyok, megnézzük jövőre is!

Décsy Eszter
képek: Zsiga Pál

Kapcsolódó:
SZIN 2012
Hegyalja 2013
Intim Torna Illegál @ Park, július 24.
Akusztikus Spernem @ Kobuci
Szabó Balázs Bandája @ ZP
Zagar Light Leaks lemezbemutató @ Millenáris

szin1310

 

szin1312

szin1313

szin1307

szin1314

Megosztom.

Szólj hozzá