Archív

dinosDarwin és a dinoszaurusz járt nálunk a nyáron. Az angol bandát még 2008-ban alapították a srácok, és az idei európai turnéjuk keretén belül Magyarországot is meglátogatták, ráadásul nem is először. Olyannyira megtetszett nekik az ország, hogy a most megjelent klipjükhöz néhány jelentet itt forgattak. A banda egy kicsit átalakult az elmúlt évben, és a mostani, 4 tagú felállásban a Stalemate az első közös anyaguk.


Még januárban jött ki Romulus címmel egy 7 számot tartalmazó EP, ami nagyon jó visszajelzéseket kapott halat és sült krumplit arcukba építő barátainktól. Ebben a négytagú felállásban két dalt hoznak ki mostanában, a Stalemate lett az első, és, még nem árulták el a címét, de a következő szám szeptemberben kerül majd ki, amihez a német Alpokban forgattak klipet.

 

A Stalemate egy könnyed, dallamos rock nóta, hallgassátok meg. Ráadásul letölthető SoundCloudról is. A videó érdekessége – a magyarországi helyszínek mellett, hogy Dave Pye keverte, aki dolgozott már a Faithles-sel, Spring Offlensive-vel, és a Wild Beasts-sel is.

 

A turné és a Stalemate kapcsán beszélgettünk Steve Larke gitáros-énekessel.

 

Hogy ment a turné? Merre jártatok?
Steve: Fantasztikus volt! Luxemburgon át Németországban, Ausztriában és Magyarországon voltunk. Az emberek királyként bántak velünk, nagyon élvezték a zenénket és vettek pólókat is. Többet kaptunk, mint reméltünk, úgyhogy jövünk is megint jövőre, valamikor április környékén!
Budapest nagyon adta, meg a klubok is, ahol játszottunk. Mindenki finom kajával tömött minket, ki is fizettek, ez minden, amit egy banda csak kívánhat. Valójában Szerbiába akartunk menni Exit fesztiválra, de kiderült, hogy nem léphetünk fel. Addigra viszont már ledumáltunk pár fellépést Magyarországon, és már nem akartuk lemondani. Így utólag meg nagyon örülünk, hogy nem mondtuk le!

 

Történt valami emlékezetes nálunk?
Steve: Aha, kurva sok vicces dolog volt! De elég hosszú lenne elmondani mindet. A veszprémi buli rohadt jó volt, pedig előző éjjel egy percet nem aludtunk. Balatonra  mentünk és egész nap fürödtünk meg úsztunk, úgyhogy mire Veszprémbe értünk már hullák voltunk. De amikor megjelentek az emberek, mindenki megőrült, táncoltak, emberpiramisokat építettek, nekünk is kipattant a szemünk, hatalmasat zenéltünk, aztán hajnalig buliztunk együtt a városban a helyiekkel. Ez egy nagyon jó este volt!
Magyarországon baromi meleg van, de mindenki annyira barátságos volt, hogy nagyon szeretnénk visszajönni jövőre!

 

Akkor hát lássuk a videót, vadásszátok az ismerős helyeket, és reméljük, hogy a Darwin and the Dinosaur jön még hozzánk máskor is!

 

Meg
Kép: Charlie Wallis

Kapcsolódó:
London

 

Megosztom.

Szólj hozzá