Archív

Ma este az A38-on zárja az évet az Apey & the Pea, amire természetesen mi is benézünk majd. De mintha nem lenne elég pusztán az, hogy erősen nagy buli várható, még egy vadiúj turnéklippel is ingerelnek, hogy végképp számolgassuk visszafelé az órákat a kezdésig. Itt a Pothead, nézzük meg!

Amikor Tóth Bálint először említette, hogy Apeyéknak csinál klipet, úgy voltam vele, hogy jó-jó, örülök a lelkesedésnek, de úgyis kurvajó lesz a videó. Aztán végig is néztem mekkora szívvel és mennyire komolyan megy neki az egésznek, így a végeredmény nemhogy nem okozott csalódást, felülmúlta az elképzeléseimet. A Pothead klipje, amit sok pesti és vidéki koncerten, a próbateremben és backstagekben felvett anyagokból készült, nagyon feelinges, igazi rocksztárság van benne. Perspektíváival, véletlenszerűnek ható beállításaival abszolút elszakad a tipikus koncert- és turnéklipektől.

“Emlékszem, Pantera emlékesten láttam először a srácokat, utána ismertem meg a triójukat. Hamar beéreztem a zenéjüket, nem volt nehéz, ugyanis hasonló mocskos zenei világokból kerülnek ki a személyes kedvenceim is. A bulikon egyre többször volt nálam a kamerám és mikor Mohai Vikivel közösen kezdtünk el melózgatni, egyre több koncertről értünk haza jobbnál jobb felvételekkel. Apinak mondtam többször, hogy van egy csomó jó anyagunk, szívesen megvágok belőle egy klipet, szóljanak, ha ők is így gondolják. Jó pár koncertet aztán lenyomtunk együtt és végül megszületett a Pothead. Imádom a őket, állandóan visítottunk a röhögéstől, korrekt, figyelmes és szerény arcok, úgy játszanak nehézfémekkel, ahogy kell. Bízom benne, hogy sokszor fogunk még együtt dolgozni.” – mesélte Bálint, aki egyébként a Thrashit név alatt korábban is forgatott már hasonlókat.

Nézzétek meg a klipet lejjebb, este pedig találkozunk a hajón, ahol a Godknows és a River of Lust melegít majd!

kezdő fotó: Zsiga Pál

Rengeteg Apey & the Pea cikk itt!
Vadító és izgalmas! – River of Lust interjú

Tóth Bálint cikkei itt:
Deltáig vitt a sodrás – EP és interjú a Kontakton zenekarral
Csúszkáló valóságok először – UbikEklektik Összművészeti Fesztivál beszámoló
Egy élmény reprezentációja – interjú a New Jewelation kiállítóival
Vetekszik a vatikáni divatbemutatók kellékeivel – Ghost @ Barba Negra, 2015.11.22.

Megosztom.

Comments are closed.