Archív

A biregionális székhelyű The Hostages Went Home az év végére újabb lemezzel, ezúttal kicsivel, lepett meg minket, ami az Inhabit címet kapta. A tavaly áprilisban megjelent Naturalies nagylemez színkavalkádja után, ahogy a cím is mutatja, kissé befeléfigyelőseb dalok gyűjteménye a mostani EP, hallgassuk is meg!

A progresszív indie – poszt-rock tengelyen játszó kvartett (Susana G. de Quirós- ének, gitár, Kádár Eszter – dob, Miskolczi Márton – gitár, billentyű, Mayer Ádám – basszus) ismét a dániai Musik og Teaterhøjskolen  stúdióban vette fel az ötszámos kislemezt, ami ismételten jó választásnak bizonyult. A dalokat próbák nélkül, kizárólag a stúdióban rakták össze, és összességében szépen sikerült őket összecsiszolni.

Míg az előző lemezt színekben, természetközeli képekben, és ebből adódóan könnyedségben gazdag zenei világ jellemzi, az Inhabit jóval melankolikusabb vizekre evez, inkább befelé figyel, megtartva az előző album lágyságát. A Valley c. kezdő tétel az EP leghosszabb dala, közel hét perces. A felvezetése kísértetiesen a Naturalies hangulatára emlékeztet, a második perc után azonban bejön egy váltás, poszt/progresszív-rockos lendülettel kezd sodorni magával. Az Olmo talán a legjobb példája a poszt-rock, space-rock és indie-rock elemek keveredésének, de épp ettől ki is lóg a többi közül, nekem sem vált a kedvencemmé. Az ezt követő Ginko Leaf viszont már jóval kellemesebb, és nem utolsó sorban szenvedélyesebb is, az ének viszont itt a leggyengébb mind közül. A Tame It úgy jó, ahogy van, a basszus jobban előtérbe kerül, és ez nagyon jól áll neki, a többi dalnál is kaphatna hasonló hangsúlyt. A záró House is Burnt meditatív, jó témák vannak benne mind gitáron, mind zongorán, és itt is kidomborodik a basszus, a dallamok tényleg lobogó tüzet idéznek fel.

Alapvetően egy teljesen jól összerakott zenéről van szó, valahogy mégsem vált emlékezetessé igazán sem az előző lemez, sem a koncert, amit azóta láttam. Az Inhabit tetszik, jó volt többször is újrahallgatni, de valószínűleg ez sem marad meg sokáig. Pedig a potenciál ott van benne, csak ki kéne ásni magukból.

Szofi

Kapcsolódó:
Színekkel játszva – The Hostages Went Home: Naturalies

Megosztom.

Comments are closed.