Archív

atek8400

Tom Herck, azaz Atek84 belga festő és graffitiművész.
A minap figyeltem fel munkáira, amik színesek, élénkek, megragadják a tekintetet. Elsőre kissé eklektikus, úgy kényszeríti az embert, hogy jobban megnézze őket.


Ami elsőre megfogott a stílusában, talán az volt, hogy kompozíciói olyanok, mintha a 70-es évek képregényes pop-artját újragondolták volna 2013-ban. De Herck ennél jóval összetettebb. Ha jobban megnézzük a festményeit vagy utcai freskóit, mindben van valami szürreális, valami expresszionista, és majdnem mindnél eszembe jutottak a szecessziós és klasszicista festett üvegablakok. Gyakran kerülnek elő keresztény témák, karakterek, a halál és az elmúlás, de ugyan így elfordulnak társadalomkritikai elemek is.

 

15 perc hírnév címmel tavasszal nyílt kiállítása a belgiumi Sint-Truiden-ben Raf Roefflaer-rel közösen – erről készült a videó, amit alul találtok. Itt egy tavalyi projektjének, a Vanitas-nak (Hiúság) képei is előkerültek.  Mindkét sorozat alaptémája, más-más szemszögből az emberi lét üressége és maga a elmúlás. A kiállítást egy elhagyatott épületben rendezték be, átalakítva azt egy modern templommá, így előtérbe helyezve a 15 perc hírnév ötletét, azazhogy az egyház szerepét a mai európai társadalomban a televíziózás kultúrája vette át.

DE
képek: Atek84
facebook.com/hercktomatek84-atek8401
atek84-atek8402
atek84-atek8403
atek84-atek8404
atek84-atek8405
atek84-atek8406

Megosztom.

Szólj hozzá