Archív

Sorozatunkban kedvenc zenészeinket, íróinkat, tervezőinket, tetoválóművészeinket kérdezzük meg, hogy ők miket is szeretnek igazán. Három egyszerű kérdésre keressük a választ: mit hallgatnak, hova járnak szívesen és mit szeretnek olvasni.


A sorozat 20. részéhez Kéri András aka Mc Columbo-t, a Brains és az Irie Maffia énekesét kerestük meg.
Columbót a szülei nyolcévesen beíratták klarinétozni, de nem sokkal később bátyja hatására elkezdett hip-hop-ot hallgatni. Egy cimborájával Mad Run néven rappelgettek, majd Budapestre költözött, így elsikkadt. Bátyja később a Tilos Rádiónál dolgozott, 2000-ben a Budapest Parádén viccből az orra elé dugott egy mikrofont, Columbo kamu angol szövege pedig bejött az embereknek. Innen pedig egyenes út vezetett a szerdai Rewind-okhoz, és 2004-ben itt találtak rá Karányi Dánielék. A Rewind után jöttek a Gimmeshot és a Love Alliance – Dancehall fever bulik, Columbo pedig egyre inkább a zenei élet sűrűjébe került. Gyakorlatilag a kezdetektől, az Irie Maffia 2005-ös megalakulásától kezdve tagja a formációnak, a Brains-hez pedig 2006-ban, a akkori énekes kiválása után csatlakozott.

Melyik az aktuálisan kedvenc bandád, zenészed, számod vagy videokliped? 

Általában modernebb elektronikus zenét hallgatok, mint Major Lazer, vagy Dj Fresh, de ez teljesen változékony. Most például Sting-től az Englishman in New Yorkot hallgatom éjjel nappal, mert készülök az MR2 szimfonikra. Klippeket nem nagyon nézek, hirtelen nem is jut eszembe kedvenc.

Hova jársz legszívesebben egyedül vagy a barátaiddal?
Legszívesebben Monorra járok haza, a szülővárosomba, mert nagyon megnyugtat, ha ott lehetek. Ha van időm és adnak jó filmet, akkor moziba is szeretek elmenni, mert nagyon jól ki tud kapcsolni. Bárhová csak koncertre és buliba ne.

Mi a kedvenc regényed/novellád/versed?
A Gyűrűk Urát nagyon szerettem, középiskola alatt olvastam, és annyira magával ragadott, hogy mikor beértem az iskolába, még ott is folyamatosan azon agyaltam. Sok Stephen King-et olvasok, mert nagyon szeretem, hogy annyira közel tud hozni egy-egy karaktert. Sir Artur Connan Doyle műveit is kedvelem, főleg a Sherlock novellákat. Sherlock Holmes egyébként is nagy fejlövésem, imádom az 1800-as évek végi időszakot.

Üdv,
András

Nézzetek vissza jövő héten is, Csóré Zoltánt faggatjuk, a Szabadtéri 4akkordos Performansz énekes-gitárosát.

DE
Fotó: Zsiga Pál

Eddigi kedvenceink:
1. Kocsis Bence – énekes, KESH
2. Pásztor Anna – énekes, Anna and the Barbies 
3. Bódi Péter – író
4. Tóth Gergő – énekes, Blind Myself
5. Pongor Sándor – tetoválóművész 
6. Marthy Barna – énekes, Firkin 
7. Sena Dagadu – énekes, Irie Maffia 
8. Lázár Domonkos – énekes-gitáros, Esti Kornél 
9. Kertész Violetta – tervező, stylist, LoveBug Vintage 
10. Müllner Csaba – festő, tetoválóművész 
11. Rou Reynolds – énekes, Enter Shikari
12. Fehér Balázs – énekes, the Carbonfools
13. Virág Lili – hegedű, Firkin
14. Sárközi Zsolt – tetoválóművész

15. Vitáris Iván – énekes, Ivan and the Parazol
16. Beck Zoli – énekes-gitáros, 30Y
17. Egyedi Péter – énekes-gitáros, Óriás
18. Harcsa Veronika – énekes, Bin-Jip 
19. Herczeg Zoltán – divattervező
misc-brains02

Megosztom.

Szólj hozzá