Archív

Tegnap jelent meg a Kovács Krisztián (ének), Binges Zsolt (basszusgitár), Gajda Mátyás (gitár) és Maróti András (dob) alkotta zenekar, azaz a Fish! idei stúdiólemeze, Konzervzene címmel. A felvétel most is a szegedi Black Hole Sound stúdióban készült. Az albumot egy érdekes konzervdobozban lehet megrendelni, vagy egy másik fajtát, amiben még egy póló is lapul. Aki jobban szereti az ingyen cuccokat, az le is töltheti a weboldalukról, de csak 3 napig.  Egy kis játék kedvéért a banda elrejtett 21 aranykártyát a megvásárolható dobozokban, és ezekkel látogatható az összes 2013/2014-es klubkoncertjük. Nagy ötlet.


A srácok nem hazudtolták meg magukat. A tizenegy számos korongon sok új dolgot nem fedezhetünk fel, szokásos hanyag punk rockot hallhatunk most is. Ez az album újra totál magyar szöveggel készült. Van egy-két nóta, ami a zenekar korai időszakára jellemző, amikor még a hip-hop nem állt tőlük messze. Erre nagyon jó példa az első szám a lemezen, maga a címadó dal, itt van egy kicsi elektronikus rész is. A szövegben elég cinikus módon jellemzik a zenéjüket, éljen az önkritika. A harmadik, Több a többnél című számban van egy vendég is, Deniz. A srác hip-hop vonalon mozog, de az összhangot gyorsan megtalálták.
Már nyáron hallhattunk és láthattunk videón három számot az albumról. A Gyere ki a rétre, a Ki van kivel, és a Minden jó lesz számokról készült eddig videó, de máris tervben van egy új.

Nekem személy szerint a Hülyegyerek tetszik a legjobban, jó szöveg, jó kis ritmus. A lemez többi száma szintén jó kis punk-rock, laza, félig poénos szöveggel. Egyre letisztultabbak, és megjelent a szinti popos  hangulat is Az énekes szerint ez a lemez a legkiforrottabb anyag, amit eddig csináltak. Mit lehet még mondani róla?! A gitár hangzása nagyon tetszik a számokban. Összességében elég élvezhető, pörgős dalokat lehet benne hallani. Teljesen laza kis bulizós zene. Olyan érzésem van az albumtól mintha a nyári fesztiválokat belenyomták volna fél órába, aztán csókolom.

Nem is akarok többet írni róla, hallgassa meg mindenki és döntse el mit gondol. Érdemes fülelni rá, nem lett rossz. Élvezzétek! Éljétek újra a fesztiválos nyári állapotokat.

 NoRbI

misc-fishkz01
misc-fishkz02

Megosztom.

Szólj hozzá