Archív

mandibularsh00

Őszinte ösztönmetál. Tegnap este először lépett színpadra a Showbarlangban  a Mandibular, vendégei voltak a Lost Continent és a Jack Western.

 

A Lost Continent erős kezdése volt az estének. Bokodi Bálint (scream tanár, ex-A Losing Season, The Ministers!) új bandája kemény csellószóló után egy pörgős számmal startolt. Az ijesztő kontaktlencsés srácok tökéletesen illettek a zene stílusához. Ahogy a csapat is megfogalmazta, szimfonikus törzsi metált vonultattak fel. A műsor közepén kiderült, hogy ez még csak a második koncertjük volt. Be kell vallanom, második koncerthez képest semmi amatőrség nem volt érzékelhető, nagyon szuper műsor adtak elő. A vége felé becsúszott egy Korn feldolgozás is (meg egy meredek Apocalyptica, de a srácok megugrották azt a bizonyos lécet). Következő koncertjük október 25-én lesz a Dürer kertben.

 

Lost Continent

 

Sok várakozás, és izgulás után elkezdődött végre a Mandibular, Horváth István „Pityesz” (FreshFabrik) új, örömzenélős zenekara is. Be kell vallanom, hogy a SoundCloudról hallott anyagok után nem tudtam mire számíthatok, de nagyon pozitívan csalódtam. Pityesz nagyon jó frontember és énekes, végig viccekkel tűzdelte tele a koncertet, kicsit kezdett Fábry show hangulatom lenni a végén.  Ez volt a zenekar felállásának első színpadra lépése, de a tagok profizmusa miatt ez nem volt érzékelhető.  Egy lazább metál számmal indították a bulit, és szépen egyre durvább lett a talpalávaló. Végig olyan „sörben tocsogó mocsártúra” hangulat volt. Ahogy meg is fogalmazták azt, ösztönmetál stílust képviselnek, meg is látszik, hogy Down és Pantera keverékén nőttek fel.

 

Nem annyira beleillő, de érdekességként még egy kicsi Vivaldi részletet is hallhattunk gitáron (Mozartnak tulajdonítva a Négy évszak apró darabját). Szóval nagyon jó a zene, a hatalmas pozitív csalódás után nagyon várjuk a következő koncertet!

 

Az estét a Jack Western fejezte be. Éles váltással átvezettek minket a Cadillacek és a nők uralta sivatag világába. Tökéletes befejezése volt az estének. Nagyon jó kis hard rockot pengettek a srácok. A banda gityósa a barlang pultjából ugrott ki a koncertre, pár sör csapolása után.
Köszönjük a zenekaroknak ezt a király estét, nagyon jó koncerteket hallhattunk, igaz annak a pár alvó punknak biztos unalmas volt a buli, de az mindegy. További sok koncertet, és sört kívánunk nekik.

 

NoRbI
képek: Zsiga Pál

 

Kapcsolódó:

III. Tattoo the Sun Fesztivál

 


Mandibular

Megosztom.

Szólj hozzá