Archív

Éhesen bóklászva a nagykörúton mást nem lát az ember mint tömött 4-6-os kocsmákat, aztán “legjobb kocsmaként” beharangozott legrosszabb kocsmákat, és a gyrososok mekkáját. Mind, egy az egyben az ördög műve. Aztán a Wesselényi utcai villamosmegállóval szemben ott van a Megálló Bisztró, mint fénylő sugár ebben a földi pokolban! Na, jó, pici költői túlzás, de jó a hely, na!

Maga a bisztró inkább a kocsma témára épít, hiszen egy igencsak nagy területtel üzemelnek. Hétköznap a földszint és az emeleti rész van nyitva, hétvégén pedig még egy pincebeli klubhelyiséggel is megspékelik a dolgot. A baráti árak mellett pedig jó kiszolgálással, jó hangulattal várják a betévedő embereket. De beszéljünk kicsit a konyháról is, ahol gyrost, hamburgert, csirkemellet és megannyi finomságot kaphatunk. Mivel én is éhesen tértem be, kipróbáltam a retro hamburgerüket. Belépve a bárba rögtön egy asztalhoz mentem, ledobtam a kabátom, és a pincér már ott is volt. Meglepődtem, hogy itt kijönnek az asztalhoz. Az étlap teljesen korrekt, lehet kérni többféle gyrost, van tatér beefsteak, különböző csirkeszárnyak, és ugye az ominózus burger.

Rendelés után nemsokkal meg is kaptam az evőeszközöket, és szépen kis tálkákban a majonézt és ketchupot. Röviddel ezután megérkezett a várva várt étel is. Teljes meglepődés! Kaptam egy dupla húsos iszonyat óriási burgert, mellé hasábburgonyát. Küllemre egy majdnem teljesen átlagos nagy retro burger tárul elénk. Buci, szószok (majonéz, ketchup és mustár közül lehet válogatni), hús, saláta, paradicsom, még egy rész buci, aztán hagyma, husi, paradicsom, majd a tetején egy szépen megpirított buci újra. A mellé kapott hasáb is meglepően friss érzést adott. Harapni esélytelen, így villával és késsel kezdtem neki a dolognak. A buci aránylag friss, kicsit tömött kalácsjellegű, de teljesen ehető, a hús pedig igaz, hogy bolti, de ettől függetlenül szépen van megsütve, semmi agyon égetés, közepesre sütött, kicsit vékonyka pogácsák vannak benne, de semmi panasz, hiszen nem csak egyet kapsz. Mellettük a zöldségek is frissnek néztek ki, semmi sem áztatta szét a dolgot. Teljesen korrekt egy ilyen volumenű hamburgerhez. Totálisan pozitív a csalódás. Nagyon ízletes volt, igazából a végével még küzdenem is kellett, hiszen az adag nem madárétkű embernek való.

Pár szót még az árakról; igazi kocsmai árakkal dolgoznak, viszont a kiszolgálás emellett messze csillagos ötös. Az ételek ára is teljesen korrekt, ezt a burger csodát is 1390 forintért adják oda neked, ami elég szuper ahhoz képest, amit nyújt a dolog. Gyrost is lehet már hatszáztól enni, ami ezek után valószínűleg szintén finom lehet. Szóval, érdemes betérni akár egy baráti sörözésre, akár egy kajálásra is egy fárasztó nap után. Ha valaki játszani szeret, van csocsó és billiárd i,s amivel még az elfogyasztott étek is lemozogható.

Zsirmon Norbi
kép:
 Megálló Bisztró

12675233_774627629307921_709896643_o (1)

Megosztom.

Comments are closed.

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu