Archív

A ten years before rendezvénysorozat újabb állomásához érkeztünk tegnap este, a feltörekvő zenekarok bemutatkozásának otthont adó Mika Tivadar Mulatóban. Ezúttal különleges énekes-dalszerzőkkel ismerkedhettünk meg az I Am Soyuz és Duke Bluebeard személyében. Maga a kezdeményezés, vagyis a kezdő zenekarokat támogató csapat, most ünnepelte egy éves fennállását, így ez az este ebből a szempontból is különleges volt.

Az I Am Soyuz név alatt Bozoky Felícia énekes-dalszerző bújik meg, aki önmagát, vagyis zenéjét űrpopként definiálja. Felícia nagyon különleges, kellemes orgánummal rendelkezik. Hangi adottságai és előadása alapján valóban a jövő reménységei közé sorolhatjuk, annak ellenére is, hogy a színpadi jelenléten még erősen csiszolni kell. Az elgondolás jó, a szerzemények hangulata is rendben van. A dalok egységes képet mutatnak, viszont a megvalósítás, a zenei kíséret erősen kiforratlan. Mindenképpen ajánlott a szerzemények előadását kísérő zenészekkel kiegészíteni, amely Felícia kedves személyiségét, pozitív kisugárzását is erősítené, ezáltal az előadásba, vagyis az énektémák kidolgozásába tudna több energiát fektetni. Néhol olyan érzésem volt hogy Ő maga sem hiszi el, hogy mennyire tehetséges, pedig de. :)
Drukkolunk, hogy zenei kreativitása tovább bontakozhasson, saját szavaival élve, főként a pop és az elektronika területén.

Friss I Am Soyuz interjúnkat itt olvashatjátok!

sinco_tyb_160211mika_iamsoyuz_05

Az est másik fellépője Duke Bluebeard, vagyis A. D. Lukács, aki szintén egyszemélyes produkcióval lépett a közönség elé. Tény, hogy ez a műfaj nem könnyű, hiszen, amennyiben a dalok és az előadó személyisége nem elég erős, figyelemfelkeltő, vagy figyelemlekötő, akkor oda a koncert varázsa. Nos, Duke mindenképpen profibb hozzáállásról tanúskodott, mint Felícia. Tudni kell róla, hogy 2015-ben jelent meg két számos singleje D. B. címmel a Zanzingerrel és Upor Andrással közösen jegyzett, saját alapítású Lone Waltz Records-nál. Márciusban pedig mindezt követi nagylemeze, a Friend or Foe.

Vele készült eheti interjúnkat itt olvashatjátok!

Ebből már látszik, hogy Duke kialakította saját stílusát, melyet melankolikus, egyszál-gitáros, folk-popként definiálhatunk. A dalok egységesek, az előadás kifinomult, viszont számomra hiányzott a kommunikáció a közönséggel, hiszen ez a meghitt műfaj szinte megköveteli a folyamatos visszacsatolást. Ettől függetlenül kialakult az a miliő, amely otthont adott a borongós, „befeléfordult” szerzeményeknek. A koncerthangulatnak mindenesetre jót tett a színpad előtti körasztalos berendezés székekkel, amely ezt a  merengős, üldögélős fílinget tovább erősítette. Duke-kal legközelebb március 03-án, a Hátsó Kapuban találkozhattok, ahol hamarosan megjelenő nagylemezét mutatja be. Nézzétek meg!

Libus Ágnes
fotó: Sinco

Kapcsolódó:
Rengeteg ten years before cikk itt
“Olyan vagyok, mint a Kékszakállú herceg” – interjú Duke Bluebeard-del
Talált hangszerek, álmodozás és űrpop – I Am Soyuz interjú
Blues-folk Pécsről – Megjelent Zanzinger első nagylemeze

sinco_tyb_160211mika_dukebluebeard_02

Megosztom.

Comments are closed.