Archív

A dupla nagyszínpaddal készülő huszadik FEZEN fesztiválon, természetesen nem csak a külföldi zenekarok kapnak nagy hangsúlyt, a rock-metal és az alter-pop közönség is találkozhat hazai kedvenceivel. Most az előbbiekkel rukkolt elő a fehérvári fesztivál, de jövő hétre a lazább műfajokból is ígérnek egy adag fellépőt a szervezők.

A névsor rangidőse a Lord zenekar, akik már 44 éve  tapossák az utat a magyar hard rock zenekaroknak. Az egyik legösszetartóbb közönséggel rendelkező szombathelyi banda, természetesen idén sem hagyhatja ki a FEZEN-t. Szintén a magyar hard rock legendák sorát és a fesztivál rock-metal vonalát erősíti majd a P.Box csapata. Itt lesz a tavaly már tizenöt éves jubileumát ünneplő Depresszió, és természetesen nem hiányozhat a 2015-ben mindenkinek M.A.T.T.-ot adó Road sem.

Két búcsú is várható az idei FEZEN-en, hogy könnyes vagy inkább fejletépős, az majd augusztusban derül ki, de az már most eldőlt, hogy a Blind Myself és a Demonlord is itt adja utolsó székesfehérvári koncertjét.  A metal folkos verzióját kedvelők biztosan nem hiányoznak majd a Dalriada koncertjéről, a szimfonikusabb hangzást keresőknek pedig a Tales Of Evening lesz kötelező program. Ha viszont egy kis “klasszikusra” vágyna valaki, irány az idén már 26 éves Omen zenekar fellépése, de a Wisdom buliját sem érdemes kihagyni. Aki pedig punk-rockos lendületre vágyik, annak a Dorothys csajtrió adhat ízelítőt pörgős rock and rollból.

Most a Within Temptation, DevilDriver, Finntroll, Powerwolf, Tankcsapda által megkezdett szigorúbb vonal kapott erősítést, de jövő héten a Dub Fx, Nouvelle Vague, Wellhello trió mellé is érkeznek magyar alter-pop bandák. Márciusban pedig mindkét oldalnak ígérnek igazi meglepetéseket a szervezők, és szintén jövő hónapban érkezik a program napi beosztása.

Kapcsolódó:
FEZEN 2.0: Dub FX, Nouvelle Vague és Wellhello a FEZENen
Két nagyszínpad, kétszer annyi sztárbanda – kezdjük a FEZEN névsort
FEZEN 2015. – 1. nap /  FEZEN 2015. – 2. nap  /  FEZEN 2015. – 3. nap / FEZEN 2015 – 4. nap
Fezen 2014 – utolsó nap és összefoglaló

Megosztom.

Comments are closed.