Archív

Sokat beszéltünk már arról, hogy szerintünk milyenek a tetoválások és a művészek, mi mit gondolunk a munkáikról, de még sosem kérdeztük őket, mi áll egy-egy minta hátterében. Ebben a sorozatban maguk a művészek mesélik el, mit szeretnek egy-egy tetoválásban. Ma Kondrát Kristóf „Tító“ mutatja be néhány munkáját, nézzétek meg!

Tító jelenleg a budapesti Vato Loco tetováló szalonban dolgozik, itt is kezdte a pályafutását bő 2 évvel ezelőtt, 2013 decemberében. Mint mondta, arra törekszik, hogy egyre jobb és jobb legyen. Célja, hogy nemzetközileg is elismert tetoválóvá váljon. No, és a munkái:

tito_1

Jó barátom, Dani bal karja. Nagyon tehetséges zenész, akinek kedvence a billentyűs hangszerek. Ezt a szenvedélyt és a zene iránti tiszteletét hivatott kimutatni ez a tetoválás. A vállon elkészített portré nem más, mint Joe Zawinul híres zongoraművész, az alkaron pedig Jimi Hendrix látható. A képet kedvenc játékával egészítettük ki, amely a sakk. Mégpedig egy “lehetetlen” lépést ábrázolunk, ahol a gyalog üti a királyt.

tito_2

Úgy gondolom, hogy rengeteg tetoválást ihletnek filmek. Némelyek a látványvilágukkal, mások a mondanivalójukkal fogják meg az embert annyira, hogy ezt élete végéig a bőrén viselje. Személy szerint nagyon támogatom ezt a vonalat, mert én is nagy filmkedvelő vagyok. Ez a tetoválás Tyler Durdent (Brad Pitt) ábrázolja, a Fight Club (Harcosok klubja) című zseniális alkotásból.

tito_3

Amennyiben a hobbid a munkád, soha nem kell dolgoznod. A vendégem és én is ezt valljuk. Csabi munkájának szeretetét kívánta kifejezni ezzel a tetoválással. A minta felöleli a teljes alsó lábszárat. Vágódeszkába állított késeket, valamint késsel a deszkára szegezett húst is tartalmaz.

tito_4

Kedvenc filmem kultikus alakja Jules Winnfield (Samuel L. Jackson). A tetoválás története annyi, hogy mindenáron el akartam készíteni ezt a képet. Rövid keresés után pedig találtam egy kellően elszánt alanyt! :)
tito_5

Mindig nehéz téma, hisz nagyon kevés még egy kisbaba arcán a karakteresség. Mondhatni általában semmi. Így nem könnyű visszaadni amit a képen látunk. A portré feletti irka firka a gyermekrajzok “stílusát”, valamint a gyerek fantáziájának érthetetlenségét hivatott visszaadni. A portré miértje és az alatta elhelyezett szöveg már érdekesebb. Vendégem gyermeke majdnem életét vesztette egy nem mindennapos betegségben. Csak az ő és az orvosok éberségén múlt, hogy nem történt tragédia. Amikor már túl voltak a nehezén, a gyermeke szerencsesütijében az alábbi szöveg szerepelt: “You are the master of every situation” (Mestere vagy minden helyzetnek).

szerk.: Libus Ágnes

Kapcsolódó:
Többi Top 5 Tetkó cikkünk itt!
A tetkós cikkek, mint olyanok meg itt!

 

Megosztom.

Comments are closed.