Archív

Csütörtök este nyitott a Telep galériájában a Fatum Tattoo művészeinek kiállítása. Bőrre álmodott grafikák, a megvalósulás és mindezek a fehér falon. A hét művészt nem csak a közös szalon kapcsolja össze, hanem látvány- és formaviláguk is. Tört és geometrikus formák, játékos rajzosság és letisztultság jellemzi a munkáikat.

NOW_1417

A Fatum Tattoo-t Manna, azaz Dezső Marianna álmodta és nyitotta meg 2013 végén, ami akkor még a Kecskeméti utcában kapott helyet. Célja nemcsak egy tetoválószalon volt, hanem egy közösségformáló művészeti jelenség létrehozása, kiállításokkal, workshopokkal, bulikkal. Mindehhez remek művészeket sikerült összehoznia. A szalon azóta átköltözött a Zrínyi utcába, az Ötkert fölé, és úgy tűnik, valóban sikeres szalonként és művészeti epicentrumként is. Jelenleg Berczi Dóra (Dorca), Bunda RóbertDebreczeni GáborJakócs DorottyaLipka Lilla és Zólyomi Gábor alkot a stúdióban, a Telepen pedig az ő munkáikból kapunk ízelítőt. A kiállítást csütörtökön Müllner Csaba festő- és tetoválóművész nyitotta meg, aki maga is dolgozott egy ideig a Fatumban.

NOW_1423

Jórészt már ismerem a kiállító művészek munkáit, de így egyben még csak most láttam először. Itt rajzolódott ki igazán a Fatum erős, egységes képe, extraként még Manna néhány grafikája is felkerült a falra, aki a Fatum Apparel brand alatt ruhákra, kiegészítőkre alkotta meg ezeket az apróságokat. A kedvenceim, vagy inkább úgy mondom, az én ízlésemhez legközelebb még mindig Dorca, Lipka Lilla és Zólyomi Gábor munkái állnak, de akadt egy-két igen kellemes telitalálat a többiektől is.

A kiállítást március 21-ig nézhetitek meg a Telepen, ne hagyjátok ki!

Décsy Eszter
fotó: Zsiga Pál

NOW_1415

NOW_1426

Megosztom.

Comments are closed.