Archív

Nemrég hozta ki nekünk új lemezét a Fish! zenekar, amiről már korábban is csepegtettek pár dalt. Az Idő van címet viselő korong jól indítja a csapat idei évét, hiszen stream rekordot és A38 teltházat csináltak, és ki tudja, mi jön még! Idő van!

A Fish! zenekarral valahogy mindig úgy voltam, hogy jó banda, vannak jó számaik, de a legtöbb nekem túl popos. Erre talán a Sav című lemezük cáfolt rá utoljára, amit a Konzervzene megint letarolt a tökéletesen kidolgozott éneklős slágerekkel, de mi újat tudnak akkor mutatni, és miért írom ezt le megint? Pusztán azért, mert szerény véleményem szerint újra itt egy Sav kaliberű lemez a srácoktól. Hámori Dávid (dob) belépése a bandába úgy látszik jót tett, adott az egész bandának egy új, keményebb vonalas ízt. Az Idő van 12 dala pedig nagyon jól egymásba illeszkedik, persze itt is van rádiónak írt csodafegyver, de már sokkal kevesebb (egészen pontosan egy), mint az előző lemezeken.

Az első dal a Huszonötödik óra, rögtön be is indítja a talpakat egy jó pörgős dobtempóval. Kicsit világvége buli feeling, a végén lévő duplázás pedig megvett. Köszi! A Számolj hármat már egy kicsit más. Nekem nagyon amerikai, laza rockzene hangulat, olyan sztrádán száguldós üteme van. Szövegügyileg is törünk előre, mint a kocsi az országutakon. Harmadikként a lemez címadó dala mutatja meg magát. Az Idő van egy igazi nyári sláger, egy fasza rock számot hallhatunk. Ezután pedig elérkezünk a fesztiválszezonhoz, a Gyújtsuk fel a videójában is viszi a fesztiválos életérzést. Tűz, zene és minden jó dolog, ami egy jó fesztiválhoz illik. Ötödik számként érkezik az idei kedvenc Fish! számom. A Kockásinges lányok című dal jól hadat üzen a pesti rozéfröccs-kómás poszthipszter társadalomnak. Nam mi van szakállas fiúkm elment a hajó?! A slágerlistákon is megbújó Ne is figyelj rám pedig a tavalyi nyár egyik kedvence volt, tökéletes szövegével igazi buli dal. A Necc Remix verziója, ami az utolsó, szerintem még jobb, mint az eredeti. Az Ez is belefér pont olyan, amilyen a címe is, igazából semmi őrült nagy megfejtés, csak úgy belefér a lemezbe. Igaz, Krisztiánról lehet tudni, hogy nem rajong a szövegírásért, de ez a szám már egy kicsit tényleg buta lett.

A Lehet az élet viszont nyugisabb vizekre evez, laza, lötyögősebb, ilyen “szép az élet” dal lett. A Hétmillió című számban egy kis politikai fricska is szerepel, de emellett a dal nem sok érdekességet tartogat nekünk. Viszont a Szépen kérlek metálos kezdése nagyon tetszik, és a folytatásban is jó a keményebb és tisztább dallamok keveréke. Az Amíg ma van bevisz a problémáinkba, szétesünk, elrontunk mindent, majd utána helyre rakjuk a dolgokat. A szám is ezekkel az érzésekkel operál zeneileg, kicsit zúzósabb, mint az előzőek. Utolsóként az Egy perc következik. Igazi punk rock zúzásával, tökösségével jól zárja a számok sorát. Összességében egy király lemezt kaptunk a csapattól, mint azt már megszokhattuk. Keményebb számokkal és a bulihangulattal jóval több lett, mint az előző korongok. Na, cshao!

Zsirmon Norb

Több halas cucc itt olvasható, nézhető! 

12803049_10153284387670426_1042492681617247600_n

Megosztom.

Comments are closed.