Archív

Jövőhéten jelenik meg közel négy év után az új Péterfy Bori & Love Band lemez, a Szédülés, amihez a minap rendhagyó és figyelemreméltó “videoklip” jelent meg. A Szép halott c. dalhoz forgatott videó inkább kisfilm, mintsem hagyományos klip, nézzük is meg!

A  Péterfy Bori & Love Band korábban sem elégedett meg egy-egy egyszerű klippel, a Délelőttök a kádba’ krétaanimációs, vagy a Vámpírhoz Mundruczó Kornél által rendezett videó is emlékezetes volt, ahogyan a most elkészült Szép halott is. A több, mint hatperces fekete-fehér kisfilm már-már hitchcocki thrillerbe illő jelenetek jól szerkesztett fűzére, mind képileg, mind dramaturgiailag. A Pandúr-szigeten forgatott képsorokon megelevenedő egyszerű történet lényegében a dalszöveget követi le, pedig maga a dal csak nagyjából a videó felénél (igen ügyes megoldással) kerül be.

Mindenképpen érdemes megemlíteni az Umbrella stábját, akik átgondolt, profi munkát raktak le az asztalra. A rendező Miki357, az operatőr Reich Dániel, a producerek pedig Hídvégi Zoltán, Kázmér Miklós és Angyal Gergő volt. Szépen megkomponált, sejtelmes képi világot raktak össze, bár a dalszöveget hallgatva kissé túl didaktikusan követik a dal fonalát. A Szép halott egy tipikusan “péterfyborsi” dal, lendületes, energikus, és a szöveg is kifejezetten tetszik a maga egyszerűségében. Nézzétek meg a klipet:

Megosztom.

Comments are closed.