Archív

A hétvégén került megrendezésre a 3B-s gasztro találkozó, a Millenáris Parkban. Nem vagyok esztelen rajongója ugyan e rendezvényeknek, és ezen a Hamburger Day sem segített, ám ebben a mostani felhozatalban szerepelt egy-két igen erős húzónév, akik nem mellesleg elég régóta a célkeresztemben vannak. Tettünk hát egy gyors szombati villámlátogatást.

A napválasztás abból a szempontból nem volt szerencsés, hogy természetesen mindenki ezt az időpontot vélte a legoptimálisabbnak, de ez alap egy háromnapos hétvégi rendezvénynél, szóval nincs gond. Mi választottuk, meg is emésztettük. A tanulság pedig, amit már az első percekben látni lehetett: A gasztro vonat tovább dübörög, a kínálat szélesedik (ami pozitív), és ez egyre több embert érdekel.

BBB9

Ha már a kínálatról esett szó, mind sörből, mind az étkek oldaláról kellemes választék sorakozott fel. Álljon itt étvágygerjesztőnek néhány, a teljesség igénye nélkül: BefalóBill, Bridges Food, Bar Burger House, Céltorony (feat Nyárspolgár BBQ), Hello Fish Bar, Johnny’s Bistro, Kolbice, Mangalica Mennyország, Tütü, Zabáljcsak, Zing Burger. Sert pedig meleg szívvel, és kellemes hőmérséklettel mért (többek között) a: Csíki Sör, Fóti Sörház, Gyertyános Sörfőzde, Hopaholic, Hrabal Söröző, Legenda, Léhűtő, Monyo Brewing Co., NekedCsakDezső, és a Sümegi Sörfőzde háza táján. Kint volt még a Chilion, és a Toldi Fűszeres is, illetve, ahogy elnéztem BBQ hozzávalókat is lehetett vásárolni, a smokerektől a faszénen át kb. mindent.  Akárki akármit mond, ez elismerésre méltó felhozatal.

Az én fantáziámat konkrétan két faloda mozgatta, szóval ezúton is elnézést a többiektől, de elszántságomnak hála, egy-két elismerő pillantásnál többet nem szántam másokra. Bár zárójelben azért megjegyezném, hogy ehhez a művelethez komoly akaraterőre, és jó előre memorizált mantrákra volt szükség. S hogy kikre vadásztam én, ily elszántan? Kiszemeltjeim a Zabáljcsak!, és a Nyárspolgár BBQ voltak. Annyit csorgattam már a monitorra a nyálam, az általuk kreált étkeket látva, hogy engem velük vonzottak be erre a rendezvényre.

BBB8

Nyárspolgár BBQ: Nem volt könnyű őket meglelni, pedig elég központi helyen voltak (a népes felhozatal miatt, ez alkalommal tényleg érdemes használni a térképet). Sajnálatomra mikor odaértem, épp csak pulled pork volt terítéken, aminek ugyan én nagy rajongója vagyok, de azt már előre elhatároztam, hogy az említett malacságot bizony a másik társaság járgányánál fogom megkóstolni. Bár utólag olvasva pont aznap volt a szegynap, s valóban bőszen pöfékeltek az eszközök a bódéjuk mellett, de egy jó BBQ elkészültét, ilyen felhozatal mellett, ember legyen a talpán, aki kivárja. Így, bár kellemes illatok szálltak fel környékükről, mégis továbbálltam. Sebaj, a kóstolás csak késik, de nem múlik.

BBB5

Zabáljcsak!: Mert zabálni ér! Eddig is szimpatikusak voltak ezek a srácok, de most már egyenesen imádom őket. Tökéletesen eltalált, letisztult pulled pork szendvics. Feltétnek a terítéken támad még a hagymalekvár, a jalapeno, a vörös cheddar, és coleslaw. Csöpög a szaft, ahogy kell, a sajtos malacság pedig kérdés nélkül robban az arcodba. Kiszolgálás is csillagos, és még szakálltörlőt is kapunk ajándékba. Le vagyok nyűgözve, már megérte kijönni.

Bár a fesztivál véleményem szerint elég rendben zajlott, azért álljon itt pár negatívum a végére: Üvegpohár a söriváshoz (nem korsó, pohár) 1000 forint, ami nem visszaváltható. Sebaj, árultak üveges sört is. De akkor minek? HelloPay kártya a fizetéshez. Soha nem fogom tudni feldolgozni, hogy ennek miért lehet létjogosultsága. De sebaj, mert lehetett paypass-os kártyával is fizetni. Így viszont újra meg kell kérdeznem, hogy minek is ez? Automatikus, 10%-ra állított borravaló a fizető alkalmatosságon. Persze le lehet húzni a csúszkát, de kicsit nem figyelsz oda, és máris kérdés nélkül váltál bőkezű vásárlóvá. Értem én, hogy illik, de vagyok annyira felnőtt, hogy ezt magamtól is tudjam kezelni. Szerencsémre, az általam kiemelt mindkét helyen megfelelően kezelték ezt.

GK
Képek:
facebook.com/zabaljcsak
facebook.com/nyarspolgar.bbq

BBB4

Az NKA – Cseh Tamás Program támogatásával

Megosztom.

Comments are closed.