Archív

Április 26-án jelenik meg egy teljesen friss zenekar, a Madárfogás bemutatkozó EP-je, ami a Rögeszmék címet kapta. Az EP egyik dala itt és most debütál, hallgassátok meg!

“A zenekar világában a progresszív zene találkozik a modern filozófia izgalmas és egyben nyomasztó kérdéseivel. A bemutatkozó anyag egy történetszálra alapul és minden dal ezt a történetet meséli tovább. Bár a zene és a mondanivaló összességében tömény és komplex, mégis mindenki megtalálhatja magát benne.” – írják a bemutatkozó anyag kapcsán.

Az idén összeállt bandát Makay András (ének), Tyukász Botond (gitár, billentyűk), Kristóf Martin (gitár), Pesti Mátyás (basszus) és Huszár Ákos (dobok) ötöse alkotja. Az itt premierező, közel 9 perces Eszmélet – Beletörődés dalt hallgatva nemcsak a progresszív rock bontakozik ki, de egy jóféle elszállós, hömpölygő, képzeltvárosos poszt-rock vonal is, mind a zenében, mid a szövegvilágban. Okosan felépített dalról van szó, érdemes lesz figyelni a zenekar sorsát, benézni a májusi lemezbemutató koncertre, és követni őket facebookon. A dalt pedig hallgassátok itt:

fotó: Sámpár Anna

Megosztom.

Comments are closed.