Archív

A ten years before rendezvénysorozat szezonzáró estjét láthattuk tegnap a Mika Tivadar Mulatóban, a legközelebbi eseményre szeptemberben kerül sor. A szervezők ezúttal is izgalmas bandákat mutattak be a friss, ígéretes zenéket szerető közönségnek. A No Eves és a Skeemers be is váltották a hozzájuk fűző reményeket, lazán nyomták a stoner rockot, illetve a skatepunkot. De nézzük szép sorjában. :)

Az első fellépő a No Eves októberben hozta ki első, háromszámos kislemezét, műfajilag az alternatív rock, stoner kategóriába sorolható. Egyértelműen jó az irány, bár zenéjükben nagyon szembetűnő hatások fedezhetők fel, gondolok itt a QOTSA, vagy a Eagles of Death Metal dallamvilágára, dalfelépítésére. A srácok ugyanakkor igencsak erős szerzeményekkel rendelkeznek, amely biztató a jövőre nézve. A gitárok kellőképpen megdörrentek, a vokálok szépen szóltak, a színpadkép is rendben volt. Idővel meglesz a lazaság is, szóval teljesen rendben van a banda. Mint ahogyan legutóbbi interjúnkban elmondták, nem egy konkrét közönségnek akarnak megfelelni, hanem ZENÉT szeretnének írni. Hajrá, biztos vagyok benne, hogy hallani fogunk még róluk!

NOW_7485

Az est másik fellépője a skatepunkot, beach popot játszó Skeemers volt. Mindig is bírtam a női frontos zenekarokat, kíváncsian vártam mennyire lesz erős a formáció. Ferenczi Szoni abszolút megállja a helyét frontemberként, sőt rutinosan mozog a színpadon, korábban a Mary Popkids és a Balkan Fanatik zenekarokban is megfordult, szóval megvan a kellő jártasság, amely mindenképpen érezhető az alig egy éve alakult csapatnál, vagyis egységes zenekarként funkcionálnak. Meglepően érett produkciót láthattunk, igazi koncertélményben volt részünk. A bandára a Skaters (post-punk, garage rock) volt a legnagyobb hatással. Igazából a Skeemers is ezt a vonalat követi; könnyen befogadható, hangulatos skatepunk, fogós dallamokkal, energikus, Juliette Lewis stílusához hasonló női énekkel. Abszolút jó úton haladnak, a közönség száma innentől kezdve már csak növekedni fog. A siker minden bizonnyal nem fog elmaradni.

NOW_7646

Izgalmas, egyediségre törekvő zenekarokat ismerhettünk meg, a szezon méltó zárásaként. Reméljük szeptemberben is hasonlóan színvonalas bandákkal folytatódik a ten years before rendezvénysorozata.

Libus Ágnes
fotó: Zsiga Pál

Kapcsolódó:
Ádám keresi Éváját – No Eves interjú
“Alapvetően lazák vagyunk” – Skeemers interjú
Még több Ten Years Before cikk itt!

Fotók az NKA – Cseh Tamás Program támogatásával

Megosztom.

Comments are closed.