Archív

Sokat beszéltünk már arról, hogy szerintünk milyenek a tetoválások és a művészek, mi mit gondolunk a munkáikról, de még sosem kérdeztük őket, mi áll egy-egy minta hátterében. Ebben a sorozatban maguk a művészek mesélik el, mit szeretnek egy-egy tetoválásban. Ma Szabó Ádám (Loco-Motive Tattoo) mutatja be néhány munkáját, nézzétek meg!

Ádám nyolc éve foglalkozik tetoválással, neo-tradicionális stílusban alkot. Szereti, ha szabad kezet kap; minden munkájához egyedi skiccet készít és próbálja a vendég személyére szabni az adott ábrát. Így egy egyedi, közös alkotás születik belőle! No, és a munkái:

DSC_2112

A vendég elképzelése az volt hogy valami sötét démonszerű lény legyen a középpontban, teljes mellkason és hason. Ötleteltem rajta, és arra jutottam, hogy egy rinocérosz-szörny lehetne ez a lény, sok (szám szerint 4) kézzel és minden kezében lehetne valami más. Innen fűztem tovább a gondolatot és jött a nyílvessző, tőr, buzogány és a gyertya… volt vagy nyolc alkalom, mire befejeztük, a közepén takartunk egy zöld szívet.

DSC_1610_1MIXIKETTO

Az ötlet egy irodalom-szerető vendégemtől származik, egy könyvet szeretett volna. Eszembe jutott, hogy jó lenne ha kinyúlna belőle egy kéz, mintha életre kelne. Élveztem nagyon, mert szeretek úgynevezett whipshading technikával dolgozni, emiatt lesz ilyen karcos a felülete, látszanak a tűnyomok.

DSC_1205

Ennél a munkánál előbb volt meg az ölet, rajz, és csak azután lett meg a kép gazdája. Egy ördögfejet képzeltem el, aminek a bajsza egy kopogtató, mintha a pokol kapuja lenne. Kedves barátom jelentkezett rá, a combjára fel is került, a színeket menet közben találtam ki.

DSC_1294

Egyik legújabb munkám, azért szeretem mert egy klasszikus homokórából, amely nem igazán eseménydús, kellett kihoznom valami különlegeset. Csak a felét, pontosabban majdnem csak a negyedét rajzoltam meg és phptoshopban tükröztem be. Kedvelem a szimmetrikus, szabályos, merev formákat. Itt is igyekeztem jó karcosra csinálni, így az üveg textúrája sokkal hatásosabb. Az elhelyezés is tetszik, mert bicepszen van szemből, ami nem túl megszokott hely, de ennek az ábrának pont a legjobb fit.

SLEEVE

Egy nagyobb hangvételű munkám, inspirációként felhasználtuk, a Gyűrűk Urát, Star Warst és a Trónok harcát. Konkrétan semelyik figura nem szerepel benne, csak érzéseket, hatásokat vittünk bele a karakterekbe. Ha jól emlékszem hat alkalomból megvolt. Érdekessége, hogy a 2015-ös Budapest Tattoo Convention rendezvényén Best of show-díjat nyertünk vele.

szerk.: Libus Ági
képek: Szabó Ádám

Nézzétek meg más tetoválóművészek kedvenc munkáit is!

Még több tetkós cikk itt!

Megosztom.

Comments are closed.