Archív

Lefutott a harmadik menet is, de az izgalmaknak még nincs vége! Június 15-én kiderül, melyik banda kap lehetőséget, hogy az EFOTT-on játszon. Tegnap meglett a harmadik továbbjutó is, de szégyenre senkinek nem lehet oka.

Az mostanában egyre divatosabb egyedülszínpadraállós stílus újdonat képviselője, Úrfi, vagyis Száraz Bence kezdte az estét. Ahhoz képest, hogy a második fellépése volt, nemigazán lehetett rutintalanságot felfedezni, kicsit kevesebb szöveg és több energikus szám még azért elkelne, de mindenképpen igényes zeneiséggel operál a srác. Az elkövetkezendő évek egyik bugyinedvesítő zenészével van dolgunk, csak legyenek végre koncertdátumok!

Itt tudsz belehallgatni!

NOW_8800

A Gourmand a Tudósokat idéző elborultsággal rendelkezik (csak Dr. Máriás hangjában van egy olyan beleszarós dög, ami sokkal áthatóbbá teszi a performanszt). A tagok számával kicsit bajban vagyok, mert a cover képükön nyolcan vannak, a zenekar leírásánál heten, ebből pedig tegnap a színpadon voltak öten. Jó kis slammel tűzdelt jazzes őrület, egészségesen beteg elméknek kifejezetten szórakoztató.

Itt tudsz belehallgatni!

NOW_9043

Gyík zenekar. Szigorúan kis “z”-vel. Na, ilyen lett volna a hiperkarma, ha nem b*zis, bár igazából már azt is szerettem. Stílusukat “kortárs hiphopként” jellemzik, és a számaikat hallgatva, tökre kortárs hiphopnak is hangzanak. Azért el tudnék viselni valamivel több durvulást (mondjuk van Bazd meg című számuk), de ezt a beatbox-loopokra épülő kedvességet bármely fesztiválra el tudom képzelni. Például a Fishing on Orfűre, június 25. 16:00-ra… Lényeg a lényeg, több Gyíkot a rádiókba, több csajt a koncertjükre!

Itt tudsz belehallgatni!

NOW_8911

Kis elvonulás után a Zsűri a Gourmand zenekart választotta, hogy megméresse magát a döntőn, olyan kiváló zenekarok társaságában, mint a The Royal Freak Out és a Watch Me. Június 15-én legyetek ott ti is a Közgardenben, és kiderül, kik jutnak az EFOTT deszkáira!

Képek és kifejezetten túl sok felkiáltójelet tartalmazó szöveg: Zsiga Pál

Kapcsolódó:
Titánok az EFOTT-on első kör: The Royal Freak Out, Meteo, Phineas Gage @ Közgarden, 2016.04.13.
Titánok az EFOTT-on második kör: The Sophisters, The Adolescens, WatchMe @ Közgarden, 2016.05.04.

Fotók az NKA – Cseh Tamás Program támogatásával

Megosztom.

Comments are closed.