Archív

A budapesti Agavoid pastel dream experimentalnak nevezett zenei világából újabb gyöngyszem került elő, az alig egyéves zenekar két kislemez után most elkészült első nagylemezével. CĀSUS – hallgassuk meg!

A tavaly tavasszal alakult elektronikus live-act két stabil alapja a két producer, Huszár Kristóf (basszusgitár) és Kriska Bálint (szintetizátor), és zenéjük hangulatát erősen alakító fiatal énekes-dalszövegíró, Puskás Dalma Tamara, aki kora ellenére is igen karakteres frontember, amiről élőben is meggyőződhettünk már. A hazai dreampop-artpop szcénából kiemelkedik az egyedi, kissé sötétebb színezetű, melankolikus zenei világuk, és ezt első nagylemezük is nagyon jó bizonyítja. “Az experimentális zene mindig is “trend” volt, és lesz is, mert a kísérletezés adja a táptalajt minden új dolog megszületéséhez.”  – vallották egy interjúnkban, és úgy érzem, az általuk kreált új dolog nagyon stabilan megállja a helyét, ilyenre nem bukkanunk nap, mint nap.

agavoid3_2

A minap megjelent első nagylemez, a CĀSUS nagyon jól felépített, szorosan összeillő dalok gyűjteménye. A lemezre került kilenc dalból hármat  – Temper, After, Ignore – már megismerhettünk korábban single formában, ezek most újrakevert és újramasterelt változatban hallhatók, szerencsére. Így kevésbé “hálószobás” hangzással minden dal sokkal ütősebb, sokkal erősebb atmoszférát teremt. Az Agavoid elsősorban hangulatzene, ez az erősségük, és ezt meglepően profin csinálják. Ne becsüljük le a hangulatok hatalmát! Nagyon tetszik, ahogy Dalma az énektémákkal játszik, ahogy néhol szövegcentrikus, néhol inkább hangszerként, hangulati elemként kezelik, belefűzik a dallamokba, erre jó példa az After vagy a záró Diffusion,  amik amúgy is a lemez erősségei. Szintén erősebbek közé tartozik a nyitó Reason és a Require is, de minden dalban ott van az agavoidos érzés, ami igen nagyon bejön. Egységes album, nagyon jó irány, érződik rajta a belefektetett energia. Szép munka!

Élőben elcsíphetitek őket június 15-én a Corvin Clubban a NEO előtt, majd július 16-án a Bánkitó Fesztiválon is. 

DE

Megosztom.

Comments are closed.