Archív

Az elmúlt hetekben három fordulón át figyelhettük ifjú titánjaink harcát az EFOTT-ra jutás lehetőségéért. Három erős este, kilenc ígéretes zenekar, akiket az Ígéretes Titánokkal közösen hoztunk el nektek. Tegnap este érkeztünk a döntőhöz, teljes izgalomban, hogy vajon melyik friss csapat játszhat majd a Velencei-tó partján nyár derekán rendezett fesztiválon. Akik pedig idáig jutottak, az a Gourmand, a The Royal Freak Out, és a  WatchMe. Lássuk, mi is történt a Közgardenben tegnap este.

A korábbi bulik beszámolóit itt olvashatjátok!

Korán érkeztünk, hogy egy jó fröccs mellett hangolódjunk az estére, épp a beállások után. A zsűri – Balogh Roland (az Ígéretes Titánok szíve-lelke), Horváth Vivien az EFOTT-tól és Rusz András (a The Biebers menedzsere) – is elfoglalta már a helyét, fészkelődve, homlokukon megelőlegezett izzadságcseppekkel. Tudták, nem lesz könnyű dolguk, ahogy már az első három fordulóban sem volt. Bár, most legalább a közönség besegített egy kicsit a döntésükbe, lehetett ugyanis szavazni a kedvencre, cserébe a Titánok, a zenekarok és mi felajánlottunk néhány hasznos holmit, plusz egy jó páros jegyet az EFOTT-ra, amit az este végén ki is sorsoltunk. De vissza a koncertekhez. Mind a kilenc zenekar őrültjó bulit csinált, és külön hatalmas köszönet jár Roleknek, aki az estéket mozgatta, fantasztikus munkát végzett, nagyon nagy szívvel, és itt emlékezzünk meg Csobánczi ‘Csobi’ Péterről is, aki az estéket hangosította, arany kézzel hozta ki a maximumot a helyből.

NOW_0578

Már itallal a kézben, hátradőlve szemléltük, ahogy pakolásztak a színpadon, gyűlt lassan a közönség is, és hamarosan kezdett a Gourmand. Fantasztikusan összerakott, jóféle könnyed jazzes muzsika, remek basszusfutamok,  Weil András billentyűjátékában könnyed Doorsos felhangok, Táborszky Bence trombitaszólói zseniálisak, és idén először hallottam igazán kellemes dobszólót. Nem csak jól összerakott zene, de a zenészek között is jó az összhang, és ezt öröm volt látni, nemhiába jutottak el idáig. És még valamit kell tudni a Gourmandról, Pion István és Horváth Kristóf (Színész Bob) slammerek állnak a fronton. Bármennyire is tetszett a zene, a slam továbbra sem az én műfajom, de remek hangulatot csináltak egy pillanat alatt.

NOW_0631

Szünet, levegő, fröccs, mászkálás, és továbbra is izgatottan topogás a színpad előtt, pakolt a The Royal Freak Out. Sokszor láttuk már a srácokat, és minden alkalommal bizonyítják, hogy abszolút színpadon a helyük. Dallamos, technikás rockzene, a szavak legjobb értelmében, megspékelve hatalmas energiával, mintha legalább egy stadionban játszanának sokezer ember előtt, és koncertről koncertre egyre jobbak. A dobosuk, bár még nagyon fiatal (Békési Dávid, a Tündérvesében és az Adolescensben is dobol), nagyon a helyén van, bele ad mindent, és sokat fejlődött a srácok mellett. És a többiek? Zseniális basszustémák, olyan gitárszólók, amitől mindenki megőrül, és a frontember Alter Bridge-en és Foo Fighters-ön nevelkedett kiállása. Letarolták a Közgardent. Egy baj volt csak; messze rövid volt a koncert. :)

NOW_0939

Az este harmadik fellépője a WatchMe volt, akikről tudtuk, hatalmas örömzenét fognak nyomni a színpadon, és be is váltották az elvárásainkat. Bátran dobtak be egy Alanis Morissett feldolgozást, meg is állta a helyét, de saját dalaikban még bátrabbak, biztosabbak voltak, ami nagyon jól állt nekik. Dósa Szelina énekéhez nagyon jól asszisztál a zenekar, és legutóbbi fellépésükhöz képest még inkább egyben vannak. Nincs kétség, eősen esélyesek voltak, hogy ők mehessenek az EFOTTra, a többieknek volt miért aggódniuk. Jó ötlet volt őket tenni harmadik zenekarnak, szuperül zárták az estét, felrakták az i-re azt a bizonyos pontot.

Nem, továbbra sem irigyeltem a zsűrit, és megtippelni sem tudtam, kit fognak majd választani, amibe egyébként a közönség is beleszólhatott kis szavazócédulák formájában – ezekből sorsolták ki a zenekaros cuccokat, a Titánok pólókat, a NOW Books & Music táskát, és nem mellesleg a páros EFOTT jegyet. A sorsolás után pedig jött a bejelentés; egy jó hétvégi napon, főműsoridőben az EFOTT-on a The Royal Freak Outra tombolhatnak majd a fesztiválozók. Hatalmas taps, ölelkezés, boldogság. Köszönjük mindenkinek, aki eljött, és főleg a zenekaroknak, hiányozni fognak ezek a szerda esték!

fotó: Zsiga Pál

NOW_1100

Az NKA – Cseh Tamás Program támogatásával

Megosztom.

Comments are closed.