Archív

Hetedik kerület, a körút még a láthatáron, a Blaha – Dohány utca – Akácfa utca nyomvonalon járunk, így a bulinegyed egyik csúcsán. Mit lel errefelé az ember lépten-nyomon, az italméréseken kívül? Hát persze, hogy az utcakajáról van szó, és abból is a legnépszerűbbről. Ő a mindannyiunk által oly kedvelt marhaság, a burger. Adódik a kérdés, hogy van-e még hely új játékosnak a pályán, akad-e még olyan, akiről érdemes lehet beszélni? Meglepő lehet, de akad. Ilyenformán határozottan jót tett az utcakaja forradalom a kínálatnak, aminek mi örülünk, hisz szeretjük a jóféle falnivalót, és úgy általában, ezt a kategóriát. Itt van most nekünk egy igazi friss-meleg burgerfaló, ami még az egy hónapos születésnapját se ülte meg, de mégis érdemes számolni vele. Beefstro Burger a neve.

A kínálatban jelenleg nagyjából tízféle burger (illetve ebből egy hibrid, a Beef-dog), édesburgonya chips, dips, kézműves sörök, limonádé és néhány desszert sorakozik fel. Mivel ott jártunkkor még alig háromhetesek voltak, ez egy korrekt kezdő(majdnem)tizenegy. Két burgert kértünk és megegyeztünk, hogy elfelezzük őket, biztos, ami biztos, senki ne maradjon ki semmiféle jóból. A hölgyemény, aki a rendelésünket felvette nagyon kedves volt, és az upselling terén is azonnal jeleskedett, amint a két burger mellé hirtelen lett még egy édesburgonya és coleslaw, valamint egy házi limonádé is. Ez utóbbiból elég földhözragadtan narancsos-limeosat választottunk, pedig választék akad bőven kevésbé szokásos ízekből is. Hát még a jóféle Szent András sörökből! Ám eretnek módon ezúttal alkoholmenteset fogyasztottunk, így maradt a hűs limo.

Rendelésünk után helyet foglaltunk, és mire végignéztük a falon lévő festményeket, meg is érkezett a várva-várt étel. A camembert-es burger pont olyan, amit vártunk, cserébe abból sok (140g marha és 120g sajt). Camembert, marhahús, áfonyaszósz, nagyon finom… lehet rossz egy ilyen összeállítás? Ami hiányzott, az valami icipici plusz, amitől többé válik, mint az alkotóelemeinek összessége. Ezt viszont ellensúlyozta a sült édesburgonya chips, ami nagyon el lett találva. Ez annyira jó volt, hogy szinte azonnal és magában került elfogyasztásra, bár utólag belegondolva egy jó dip még befért volna mellé, főleg, hogy ígéretesek vannak s jó áron, de sebaj. Legközelebb. Eztán jött Juicy Lucy barátnénk, s ő sem okozott csalódást, bár nehéz volt kézben tartani a szituációt, cserébe igazán ízletes falat, amihez a gorgonzola nagyon jó választásnak bizonyult. Mert bár a cheddar mindig favorit, de a kékpenészes cimborával megtámogatott leányzó sokkal karakteresebben köszön be.

A hely és a belső dizájn is elég tuti. Sok a fa, raklapok mindenfelé, kötelek és sajtreszelők fellógatva, emellé dekornak igazán vagány képek és a galéria rész is kifejezetten hangulatos kis kuckókat ad. A WC dizájnon pedig külön jót mókáztam. Emellett az újrahasznosításra is adnak, ami dicséretes, az evőeszközök például fából vannak. Bár itt jegyzem meg, hogy az üdítős pohár műanyag volt, de annyi baj legyen, engem a falon füstölgő Marla Singer levett a lábamról.

A Beefstro ár/érték arányban is elég jól pozicionálja magát. A Beef-dog a belépő a maga 990-es árával, de sajtburgert már 1090-ért lehet kívánni, a camembert-es marhaság 1390-, Juicy barátnénk pedig kicsit több mint 1500 Huf. Menüben kérve ehhez plusz 550, vagy 790 jön, ami a káposztasalátát, és a kétféle krumpli közül valamelyiket adja hozzá (házi burgonya, vagy édesburgonya chips). Ez a központi elhelyezkedéséhez, és a burgerek milyenségéhez mérve több mint korrekt. Reméljük bővülni fog még a kínálat, de az eddigiek is betaláltak, így mi biztosan fogunk még itt falni, ha más nem jártunkban-keltünkben, buli előtt, alatt s közben.

U.i.: a dizájnért felelős művész nevét pedig csak azért nem öregbítem itt, hogy igenis mindenki lássa s ízlelje meg maga.

GK
Képek: facebook.com/beefstroburger

 

Az NKA – Cseh Tamás Program támogatásával

Megosztom.

Comments are closed.