Archív

Időnként borzasztóan élvezem az “agymenéses” zenéket. Amiket úgy nem kell komolyan venni, és van benne humorfaktor, mindemellett azért okosan és igényesen van összerakva. Na, hát valami ilyesmi a Men Named Holger, azaz Blaskovits Ferenc és Tündik András multi-instrumentalista énekes-dalszerző duója, akik régi nagy álmukat valósították meg egy kalózos-tengerészes koncepció köré épülő lemez elkészítésével. Hallgassunk bele!

“Olyan különböző zenei stílusok elemeit építjük be ebbe a világba, mint a folk rock, art pop, cabaret, alt-country, pszichedelikus folk, dark folk, elektronikusabb irányzatok, stb. Az albumon jó két éve dolgozunk, rengeteg munkánk van benne: mi játszottuk fel szinte az összes hangszert, mi kevertük, és a többi.” – mesélte András és Ferenc.

A debüt lemez majd valamikor nyár közepén várható Maelstrom Ahead! címmel, amiről három dalt már előzetesen meghallgathattok. Sokat játszottam régen a Curse of Monkey Island-del, és becsszó imádtam volna, ha ők írják a játék zenéjét. Nagyon jól hozzák a kalózos-kocsmás fílinget. Mivel már nem játszom, hajózni meg nem tudok, irány a Balaton, gyűjtök majd egy jó legénységet, és pár üveg rum társaságában ezt a zenét hallgatva indulunk majd kincskeresésre a nádasba. Kösz, srácok! ;)

 

mennamedholdger cover

Megosztom.

Comments are closed.