Archív

Bár időről időre belefutok Antonia Vai zenéjébe, valahogy lassan érnek el hozzám az infók róla, legutóbb is csak egy duett kapcsán, pedig márciusban jelent meg egy új kislemeze, a Tightrope. Hallgassuk is meg!

Antonia Morvai, azaz Antonia Vai Stockholmban született, szülei oda emigráltak anno, ott is nőtt fel, ott kezdett el zenét tanulni. Két nagylemeze jelent meg szerzői kiadásban (2011 – Dirt from When the Earth Was Flat, 2012 – Lovers and Prophets), majd 2013-ban unt rá Svédországra, és eredetileg saját gyökereit jött egy picit kiásni, végül Budapesten ragadt, és igen hamar be is robbant az itteni könnyűzenei életbe. Egy évvel később már kész is volt a Stories After Bedtime c. album, amit idén egy kislemez követett, a Tightrope. A kettő között pedig megannyi remek együttműködés született hazai zenészekkel, bandákkal, de cserébe erre a kislemezre is került vendég, de nézzük is meg közelebbről.

Az EP-t a Fisherman c. dallal kezdjük, ami egy kellemesen soulos, popos nóta, RnB-s alapokkal. Ebben az eredetileg ghanai, ma Londonban élő M3NSA vokálozik, aki alapvetően a hip-hop scénában van otthon. Stílusa szépen ki is kristályosodik a dalban. A második szám a Remember How, egy lendületesebb, nóta, ebben Saiid (Süveg Márk az Akkezdet Phiaiból) reppel itt-ott, ami nekem pont egyáltalán nem hiányozna belőle, az enyhe raccsolásáról már nem is beszélve. Antonia hangja szép, lágy, jól épül egybe a hangulatos, könnyed zenével, kár volt megtörni. A következő két szám már tisztán csak Antoniáról szól, azaz róla és a mögötte álló zenészekről (a trombitát kifejezetten szerettem). A Don’t Fall In Love With Me nagyon bejön, van egy kis latinos szájíze, épp az említett trombitától és a ritmusától. A gitár is szépen alátámaszt ennek, ami itt kifejezetten okos, és a basszus is szépen van belefűzve. A 4. percnél a basszus és trombita kettőse kifejezetten erős és élvezetes. Ez a dal kétségkívül a legerősebb ezen az EP-n. A The Hand I Raise c. dal zárja a kislemezt, kissé visszavesz a tempóból, nyugodtabb, soulosabb, a 2. percnél meg inkább az RnB és hip-hop hatások erősebbek, főleg az éneknél. Kedves dal, a második legjobb az albumon, 3:30-nál a kis bluesos gitár pedig kifejezetten üde színfoltja.

Hallgassátok meg:

Nm
fotó: The Imaginarium of Klara Fowler

Az NKA – Cseh Tamás Program támogatásával

Megosztom.

Comments are closed.