Archív

Sok minden történt Zanzingerrel, azaz Misota Dániellel, az első EP-jének, a Demons of Future and Past, közel két és fél évvel ezelőtti megjelenése óta. Barátaival megalapította a Lone Waltz Records-ot, indult az Index dalversenyén és készül az új albuma is.

Első lemeze nyitódalát a The Bitterness Preacher beválogatták a 2015-ös A Szám versenyre, ahol eljutott egészen a döntőig. Ezután 2015 tavaszán harmadmagával – Upor András és Lukács Á. D. alias Duke Bluebeard – megalapították a Lone Waltz Recordsot. „Akkortájt már derengett bennünk a hasonló irányokba mozgolódó barátaimmal, Upor Andrással és Lukács Á. D.-vel (Duke Bluebeard), hogy valószínűleg a magyarországi könnyűzenei fősodor nem kínál olyan lehetőségeket, amiben meg akarnánk találni a helyünket, vagy amiben a zenénk, úgy, ahogy jónak és igényesnek érezzük, értékesíthető lenne. Logikusnak tűnt tehát, hogy hozzunk létre egy saját platformot, ami az egyéni zenei igényeink szerint tud exponálni szerzőket és szerzeményeket, sérülésmentesen.” – indokolta Zanzinger a kiadó alapítását. A Lone Waltz Records megítéléséről és jelenlegi munkáival kapcsolatban elárulta, hogy „A legtöbbször úgy tekintenek ránk, mintha mi egy énekes-dalszerző kiadó lennénk, pedig mi csak a szerzői zenét és az autentikus energiákat akarjuk propagálni, bármilyen hangszeren jöjjenek létre, bármilyen stílusban. Lesznek olyan kiadványaink a következő hónapokban, amik ezeket a műfaji kereteket jócskán kitágítják.” A Lone Waltz Records-nál producerként közreműködött a Papaver Cousins és I Am Soyuz náluk megjelent lemezein, koncertfilmet készített Ripoff Raskolnikov-nak, illetve Upor András bemutatkozó lemezének is ő volt az egyik producere. Továbbá a Lone Waltz vizuális anyagainak nagy része is az ő munkájának köszönhető.

NOW_5223

Miközben a kiadóban munkálkodott rengeteget gyakorolt és dolgozott, hogy zenéje érettebb, kiforrottabb legyen, mint első nagylemeze. Múlt nyáron a Rakéta fesztiválon megismert Halmos Andrással és  Czibolya Péterrel  egyfajta zenekari projekt kezdett kibontakozni, ahol Dániel már nem egyedül állt a színpadon. Eleinte feldolgozások eljátszását tervezték, de végül Zanzinger néhány dal ötlete került megvalósításra, amit pár koncert alkalmával a közönséggel is megismertettek.

Készülő albumával kapcsolatban mindössze annyit árult el, hogy „Négy elvetett címötlet után végül Daniel névre fog hallgatni és terveim szerint tíz dalban kivágom vele azokat a dolgokat magamból, amik még üldöznek kicsit, aztán összevarrom a helyüket. Egészen sok hangszer szólal majd meg rajta, ami ebben a segítségemre lehet és a rögzítés és megjelenés módja is sok szempontból rendhagyó lehet.” A lemez megjelenését decemberre tervezi, de ha minden jól megy, már ősztől elindul a beharangozása a különböző média platformokon. Kíváncsian várjuk!

Nagy Andrea

Kapcsolódó:
Ten Years Before #1 – Zanzinger, Zombori @ Müszi, 2015.02.12.
Blues-folk Pécsről – Megjelent Zanzinger első nagylemeze

Megosztom.

Comments are closed.