Archív

Nemrég jelent meg a Kies zenekar bemutatkozó lemeze Kaland az élet címmel. A banda egy igen csak jó lemezt rakott le a magyar zenei színtérre – van itt minden; lendület, Senior Hal, dögös gitárok és szuper szövegek.

A lemezzel egy időben dobták ki a címadó dalra, a Kaland az életre készült videójukat, ami a csapat horvátországi kalandjait mutatja be.

“A klip pont úgy készült, mint amiről részben a szám is szól. Kitaláltuk, hogy menjünk le Horvátországba “zenekarépítős” kirándulásra két napra, és akkor forgassunk is. Nem volt fix, hogy pontosan hova megyünk, hogy hol alszunk majd, vagy mit is csinálunk, csak elindultunk. A végére pedig tényleg igazán szép kalandokban lett részünk.” – mesélték a srácok a kétnapos forgatásról.

A zenekar sok mindenen van túl az elmúlt időszakban, végigkoncertezték az országot, kísérték a Fish! zenekar turnéját, játszottak az Enter Shikari előtt, nyertek pár díjat, most pedig csináltak egy király lemezt. A dalok nagyjából a pop-rock tengelyen mozognak, de van benne minden, a zúzástól az elgondolkodásig. Érdemes meghallgatni, nézzük!

A Nem a világ vége című szám az első az albumon. Jó kezdés, pörgős tökös, a pozitív hangulat is megadja a korong világát. Átjön belőle egy kis amcsi punkrock életérzés. A második dal a Rád emlékeztet, ami egy csúnya szakítás utáni hangulatra emlékeztet. Mert, ugye tudjuk, nincs már semmi a csajra/pasira emlékeztet, na jó de mindig van. :) Utána más vizekre evez a lemez, a következő nóta a Mérges címet kapta. Ezt azoknak tudom ajánlani, akiknek nem éppen csodás napjuk van, a szöveget ordítva még meg is könnyebbülnek. A Fejjel a föld felé is egy ilyen pörgős szám lett, ebben a riffek jönnek be a leginkább, nagyon dögös  benne a gitár. A lemez címadó dala, a Kaland az élet, egy lassabb, kicsit melankolikusabb, középtempós szám. A hatodik szám pedig Kovács Krisztián (Fish!) segítségével készült, az Add ki magadból. Krisztián hangja feldobja a dalt és koncerten is biztosan ütős lesz! A következő a Vihar, ami már majdnem metálos döngölésével a kedvencem lett. Nagyon jól illik hozzá az a tompa riff. A Lesz majd jobb egy tökéletes rock and roll dal, itt kicsit visszaköszön a modern vintage-rock szájíz, a végén lévő szóló pedig megkoronázza az egészet ebben a feelingben. Utolsó előtt nótaként pedig a Meríts erőt érkezik. Általában egy ilyen pörgős lemezen furán mutat egy ilyen lírai akusztikus dal, de ez nagyon is jól illik a lemez képi világába. Utolsóként pedig a gyerekkorunk ősi játéka a Tűz, víz, repülő című szám jön. Itt is kicsit keményebb vizekre evezünk, hangzásban is van különbség, a töményebb basszus kicsit durvábbá is teszi a dalt. Tökéletes befejezése egy ilyen korongnak.

A Kies egy nagyon amerikai klasszis poprock lemezt hozott össze, de ettől függetlenül nem lapos, sehol sem válik unalmassá. Szerintem megérdemelnek egy nagy pacsit. Nekem mindenképp a lejátszási listámban marad!

Zsirmon Norbi

Megosztom.

Comments are closed.