Archív

Újabb ígéretes zenekar bukkant elő a nyúlósabb indie-noise-garage vonalon. A Space Rumble a 2010-es évek elején Juice Mark néven működő indie-pop-rock zenekar reinkarnációja, bemutatkozó EP-jüket itt és most hallgassuk meg!

A Space Rumble triót Balázs Barnabás (gitár, ének), Madácsi Dávid (basszusgitár, vokál) és Lajos Popular (dobok, vokál) teszi teljessé, céljuk, hogy a hazai indie pop-rock szcéna örökségét garage-es, grunge-os hangzással és gitártémákkal egészítsék ki. Koncerteztek már többek között a Deep Glaze-zel, Meteoval és No Eves-zel is, és első EP-jüket hallgatva úgy érzem, tökéletesen bele is illenek a sorba. A kislemezt egyébként az Echo Stúdióban rögzítették egyben feljátszva, Beke István keverte és masterelte.

Why’d You Wanna Reach the Sky-re összesen négy dal került. Az Intro (Man on the Moon) leginkább az archív(hatású) szövegelés miatt engem nagyon emlékeztet a Public Service Broadcasting-ra, csak kevesebb benne az elektronika. A Lead Me jóval pörgősebb, egész vidám dal, olyan, mintha egy jól sikerült Arctic MonkeysMiddlemist Red mixet hallanék. Ez alól a következő, Take It Easy c. szám sem kivétel, de abban legalább érezhetőbb a garage-hatás, eszembe jut a Meteo, a Puma Danger, meg még néhány hazai banda. A záró Why’d You Wanna Reach the Sky ezt a vonalat viszi tovább, de az elején az a kis funkys-vidám gitártéma azért színesíti is rendesen.

Négy rövid, jól összerakott dalt tartalmas az EP, a srácok egyértelműen jól megtanulták a házit, fel is mondják szépen minden klisével együtt, de saját ötletet nem tesznek hozzá, és ez bizony kár. Tök jó az irány, az alapok megvannak, már csak bele kell tenniük azt a bizonyos pluszt. A kislemezt hallgatva egyébként elgondolkoztam, milyen érdekes, hogy bár az igazi indie csak néhány éve vetette meg igazán itthon a lábát, az elmúlt pár évben a hazai zenei szájíz kitermelte a maga “magyaros” indie-hangzásvilágát, sorra jelentek meg itthon az ilyen (szintén nem túl nagy múltra visszatekintő) zenekarok, és meglepően rövid idő alatt az ő követőik, trónbitorlóik (vagy akár koppintóik). Ez egy teljesen természetes jelenség, szépen kitermeli a szcéna legjavát, csupán meghökkent a gyorsasága.

Mindenesetre a Space Rumble-höz visszatérve, a srácok rendben vannak, biztatni tudom őket a megkezdett úton, csak tegyék is bele a magukét. Hallgassátok meg az EP-t alább, ha tetszik, keressétek őket fb-on!

Décsy Eszter

Megosztom.

Comments are closed.