Archív

Folkos-bluesos, gitárközpontú szólóprojekttel tér vissza a Jazzékieltől tavaly elköszönt Hajba Áron. A karakteres gitáros ARONS Land Cargo Co. néven készít lemezt Always Closer Never There címmel, ami várhatóan decemberben jelenik majd meg, addig is itt egy kétszámos single, a Homeward Bound, hallgassuk meg!

A készülő Always Closer Never There lemez anyaga várhatóan az amerikai folk és blues zenei világából merít, ami Hajba Áron személyes tapasztalatai, amerikai “tanulókörútja” alapján (is) áll össze kifinomult, gitárközpontú, letisztult zenévé. A felvételeket a SuperSize stúdióban, a 70-es évek hangulatának megfelelően analóg technikával, egy légtérben rögzítették Hajba Imre (basszusgitár), Hajba Mátyás (gitár), Hajba László (dob) és Tóth Attila (Hammond orgona) közreműködésével.

„A Homeward Bound arról szól, ahogyan a hétköznapok perspektívájából nem látjuk értelmét a hibáinknak, elhibázottnak gondolt döntéseinknek és az elénk gördülő akadályoknak, miközben ezek hatalmas erővel alakítanak minket azzá, akik leszünk, és formálják az életünket a mi saját, művészien felépített, szép kerek történetünkké. Néha pokolian nehéz ezt elhinni, de tényleg minden úgy van jól, ahogy van.” 

A már hallható két dal, a Homeward Bound és az In the Middle of Nothing nagyon szép, lassabb, melankolikus szerzemény, a szöveg mélyen megérint és elgondolkoztat. Nagyon várjuk a folytatást!

fotó: Jakab Péter

ARONS Land Cargo Co. a facebookon

Megosztom.

Comments are closed.