Archív

Kit érdekel az ágyékba markoló hideg, ha ilyen koncertekkel melengetik a rockszerető lelkünket, mint a tegnapi Uzipov lemezbemutató, ahol is a KIES és a Wrong Side segítségével döngölték laposra a dobhártyánkat.

A KIES-sel szoktunk foglalkozni, tavaly jelent meg EP-jük, aztán klip a Tűz, víz, repülőhöz, majd idén a Nem a világ vége című számukhoz, a pár hete pedig kihozták első nagylemezüket, imádnivaló nótákkal. Amit pedig élőben lenyomnak, azt szavakkal nehéz lenne visszaadni. Hogy hogy nem szédülnek el a srácok ennyi pörgéstől, az számomra rejtély, jó látni, hogy elképesztően élvezik a színpadi jelenlétet, végre megint példaként tudok állítani valakiket a manapság oly elterjedt shoegazer (és húr-gazer) zenészeknek. Aki csak teheti, nézze meg őket élőben, legközelebb 22-én Kecskeméten, majd november 26-án ismét a Dürer Kertben találjátok őket!

now_1647

Az este legsúlyosabb zenéjét a Wrong Side szolgáltatta, elég meggyőző, amikor két helyiséggel arrébb is megremegnek a vécéajtók egy-egy igazán durva megoldásnál. Ezekből ráadásul jó sokat kaptunk, süvöltve áradt a düh a közönség felé, és a teremhez képest szokatlanul jó hangzás utat engedett a morci basszusok vakolatbontó erejének. Három kis- és egy nagylemez után van rutinjuk, beléjük hallgatni itt tudtok!

now_2003

Szeptember második felében jelent meg a legújabb Uzipov lemez, a találó Szennyes címmel. A lehető legjobb értelemben tudnám használni a szennyes szót a zenéjükre, a szűk határok között mozgó erőteljes ének, a rozsdás, enyhén punkos zenei megoldások az első sorok hagyományosan aktívabb elemeit ugrálásra sarkallják, a tömeg hátsóbb részein álldogálókra meg olyan szuggesztíven tudnak hatni, hogy elfelejt az ember belekortyolni a sörébe. A fenti linken meg tudjátok hallgatni a lemezt, és ha annak az erőteljes hangulatát megszorozzátok hárommal, nagyjából el tudjátok képzelni, milyen is egy Uzipov koncert ;)

A következő hetekben a fővároson kívül tevékenykednek majd az Apey and the Pea és a Stubborn társaságában, itt tudtok helyszínt és időpontot vadászni.

És addig is, amíg nem juttok el élőben rájuk, nézzétek meg, milyen ügyesen főztek nálunk zúzapörköltet!

NM

now_2158

Megosztom.

Comments are closed.