Archív

Ilyen az, amikor egy tetoválóművész hangvíziós novellákat illusztrál, és ezt még meg is koronázza egy jó tetoválással a végén. Nézzétek meg!

Beugrottunk Lipka Lillához, hogy egy kicsit elbeszélgessünk vele az Ördöggerinc hangvíziós novellákhoz készült grafikáiról, aminek apropóján tetovált is egy androgün lényt. A novellatrilógia három ember életének mágikusan összefonódó viszonyát tárja fel egy Barcelonához közeli elhagyatott színháztól a Keleti Pályaudvar mocskos utcáin át a Balaton-felvidékig. Platóni androgün-mítosz, marquezi mágikus realizmus, erős vizualitás és David Lynch-i hangulatok töltik ki a Kautzky Armand, Kalapos Éva Veronika és Pálos Hanna által olvasott szövegeket, amikből a String Theory zenekar írt progresszív, nagyon atmoszférikus zenét.

Lilla 2010-ben kezdett el komolyabban a tetoválással foglalkozni, de stílusa hamar kialakult, kézjegye messziről felismerhető a bőrön. Hamarosan Lengyelországban vendégtetovál, egyébként pedig a budapesti FATUM-ban tudjátok elcsípni. A tetoválás mellé új célt is talált magának, így fogta meg az Ördöggerinc nevű összművészeti projekt is, aminek bemutatója november 17-én lesz a Bujdosó kertben, itt tudjátok először megfogdosni a könyvet, amihez készültek a zenovellák a’la String Theory, akik élőben is prezentálják majd egy jó koncerttel egybekötve. Addig is itt tudtok belehallgatni Kautzky Armand bugyinedvesítő hangján, avagy Pálos Hanna és Kalapos Éva zseniális előadásában.

Alany/kérdések/novellák: Décsy Eszter
Zene: Ördöggerinc project (String Theory)
Kamera: Zsiga Pál
Vágás: Jónás Marcell

Megosztom.

Comments are closed.