Archív

November 4-én jelent meg a a budapesti Luauna zenekar legújabb Ezer iramban című, két számot tartalmazó kiadványa. A háromtagú banda jelenleg egy hosszabb és letisztultabb album dalainak írására koncentrál, melynek előfutára a fent említett EP.

Az együttes 2014-ben alakult, és Édes kényszer néven megjelentettek egy mini-LP-t (erről itt írtunk), illetve ezt követte a 2016-ban megjelent Könnyebb időkre keresztelt nagylemez. A zenekart alkotó tagok közül Iklódi Tomi neve ismerősen csenghet, hiszen a NEA elnevezésű psych/stoner/poszt-rock stílusban mozgolódó bandában gitáros szerepkörben van jelen. Nem mellesleg a feltörekvő zenekarokat támogató ten years before rendezvénysorozat keretében volt szerencsém élőben is látni a srácokat, és megtapasztalni a minden sallangtól mentes, őszinte örömzenélés élményét.

14889934_1141211825959763_4029990698368209507_o

Nos, mindezek ismeretében a Luaunától is valami hasonló, az aktuális trendeknek nem megfelelni akaró muzsikát vártam. Valójában meg is kaptam egy könnyed garázs-rock formájában. :) A srácok elöljáróban elmondták, hogy az új EP a későbbi nagylemezre kerülő számok irányvonalát is tükrözi. A Virágom c. dal egy erős groove alapú szerzemény, közös jamelés eredményeként született. A zenei alap egységes, egyben is van, viszont az énekes részek kidolgozásra szorulnak. Mindenképpen jó ötlet a többsávos vokál felvétele, de mindezt nagyon pontosan és tisztán érdemes alkalmazni, vagyis az éneken erősen csiszolni kell főként a központi helyet elfoglaló szerepe miatt. Az EP másik száma, a IV. már punkosabb beütésű, jóval húzósabb, gyorsabb tempójú szerzemény. A psych-punk felütésnek köszönhetően a vokál itt jobban illeszkedik a zenébe, lazább fílinggel bír.

Jó úton haladnak a srácok, az irányvonal már megvan, az élőben történő energiák átadására pedig legközelebb november 9-én a Kuplungban kerül sor.

Libus Ágnes

Megosztom.

Comments are closed.