Archív

Tegnap este a Blooming Blue és a Bulbs koncertjén jártunk a Mika Tivadar Mulatóban a ten years before rendezvénysorozat keretében. Úgy tűnik, az őszi klubszezon erős a feltörekvő zenekarok tekintetében; ezúttal is izgalmas formációkat tekinthettünk meg.

Az első fellépő a Blooming Blue az indiepop, indiefolk zenei világát hozta el nekünk, és nem túlzás azt állítani, hogy nemzetközi színvonalú produkcióban volt részünk. Tény, hogy a hangszertudás biztos alapokon nyugszik. A srácok kimagasló dalszerzési képességgel rendelkeznek, ez nem is vitás, és ráadásul a jól felépített szerzeményeket élőben meg is tudják szólaltatni. Székelyhidi Zsófi énekhangja lemezminőségben szólt, kedves személyisége pedig jó kis fílinget adott a fellépésnek. A zenekar az elektronikus stíluselemek beépítésével izgalmas, egyedi hangzást hozott létre. A popos harmóniákhoz nagyon jól illeszkedik Zsófi tiszta, éteri hangja. A gitárossal, Rácz Adorjánnal előadott folkos duett is megmutatta, mennyire ügyesen tudnak dalokat írni. Amennyiben a kellő színpadi rutin is meglesz, biztos vagyok benne, hogy a haza zenei élet érdekes színfoltjává válnak.

sinco_tyb_161110mika_13

Az est másik fellépője, a Bulbs szintén izgalmas zenei világgal ismertette meg a közönséget. Krámer Veronika énekesnő és Szipszer Szabolcs producer alkotta duó a skandináv elektronika és a power pop elemeit építi be dalaiba, az electro-alternatív jelzővel illetik saját magukat. Nos, valóban érezhető a szerzeményeken a skandináv zenék atmoszférája, ridegsége, friss interjúnkban elmondták, hogy nagyon tetszik nekik ez a műfaj. A dalszerzés tekintetében elmondható, hogy egyéni teljesítményt nyújtanak, fogósak a dallamok és az élő megszólalást is sikerült jól megoldani. A színpadi produkció viszont erősen kiforratlan, érdemes lenne valamilyen  koncepciót kialakítani, amely feloldja a kiváló dalok és a kiállás/konferálás közötti eklektikusságot. De, ha ilyen intenzitással alkotnak a közeljövőben is, akkor hamarosan elérik az álmaikat, hogy az underground elektronika egyik fontos képviselőiként tartsa számon őket a közönség és a szakma egyaránt.

Libus Ágnes
fotó: sinco

Még több ten years before cikk itt!

sinco_tyb_161110mika_26

Megosztom.

Comments are closed.