Archív

A modern rock műfajában tevékenykedő svéd Smash Into Pieces lassan építkezve járta az undeground zenekarok szokásos útját, mígnem a 2013-ban kiadott bemutatkozó lemezükkel a banda az európai rock/metál színtér aktív részesévé vált. A The Colder Tour névre keresztelt svédországi turné eredményeként úgy tűnt, fényes jövő áll a zenekar előtt. Az ambiciózus banda nem is bízta a véletlenre a jól megérdemelt áttörést, hiszen többek között olyan előadók társaságában léptek már fel, mint a Dead By April, Alter Bridge, Halestorm, Twisted Sister, Raises Fists.

A csapat jelenleg a 2017-re tervezett harmadik nagylemezén dolgozik, közben pedig intenzíven turnézik az Amaranthe, illetve a Sonic Syndicate társaságában. A november 15-én sorra kerülő magyarországi fellépésük kapcsán beszélgettünk a csapat dobosával, egyben a banda fő mozgatórugójával, a központi szerepet betöltő The Apocalypse DJ-vel.

Hamarosan Magyarországon léptek fel a Maximalism World Tour keretében az Amaranthe egyik vendégzenekaraként. Mesélj, kérlek egy kicsit a zenekar megalakulásának körülményeiről!
Igazából, én tartom magam a banda alapítójának, bár a többiek egy évvel ezelőttig azt sem tudták, hogy létezem! Én terelgettem őket az úton, míg el nem értek arra a pontra, amit megfelelőnek láttam arra, hogy csatlakozzak hozzájuk. Készek voltak arra, hogy belépjek a bandába! Az együttes régóta formálódik, úgy is mondhatjuk, hogy egy durva kőből indult és eljutott a ma már millió dollárt érő gyémántig.

Hogyan mutatnád be a bandát a magyar közönségnek, akik most találkoznak veletek először? Melyek azok a zenei jellegzetességek szerinted, amely kifejezetten a Smash into Picese sajátjának mondható?
Rock-ra születtünk a DJ-k idejében.

Ó, értem. :) Megfordultatok a svéd Got Tallent műsorban is. Milyen tapasztalatokat szereztetek a szerepléssel, illetve milyen terveitek voltak a tehetségkutatóba való jelentkezéssel?
Mindenféle nyilvánosság jó. Legalábbis, azt hiszem. Nincs értelme, hogy egy rock banda mondjuk egy varázslóval versenyezzen. De amikor kiestünk a vetélkedőből, aláírtuk az első lemezszerződésünket. Tehát valami jó sült ki belőle, mégis!

Szülővárosotokban, Örebro-ban mennyire aktív a zenei élet? Gondolok itt arra, hogy a svéd rock/metál színtér nagyon változatos és sok a tehetséges banda… Ahol éltek, jellemző ez a fajta aktivitás? Hatással vagytok egymás zenei világára?
Sok tehetség él Örebro-ban és Svédországban általában is. Azt hiszem, egymásból táplálkozunk és próbáljuk időről időre egyre magasabbra tenni a lécet. Valószínűleg ettől lettem az, ami ma vagyok.

Milyen zenék inspirálnak titeket manapság?
Úgy gondolom a műfaj nem fontos, valójában minden a kiváló dalszerzésről és a nagyszerű dalokról szól.

Mi a véleményetek a női frontos zenekarokról? Hogyan született meg az ötlet az Elize Ryd-dal közös dal felvételére?
A hölgyeket mindig a legnagyobb örömmel fogadjuk a bandában. Nem bánt, ha kevesebb a hapsi a színpadon! Elize egy rettenetesen tehetséges és szorgalmas lány, és az Amaranthe-el jó barátok vagyunk. Tehát, amikor felmerült a duett ötlete, a választásunk könnyű volt.

Hogyan definiálnátok a jelenlegi helyzeteteket? Szerintetek hol helyezkedtek el a mai rock/metál színtéren hazai szinten, vagy akár európai viszonylatban?
Megcsináltuk a házi feladatot és készen állunk a nagy színpadokra. Mostanában minden egyre gyorsabban és gyorsabban történik, tehát nagy izgalommal várjuk, hová visz a következő albumunk.

Mesélj, kérlek, egy kicsit a jövőbeni terveitekről, a zenekar jövőbeni céljairól! Hogyan látjátok a stílus (modern rock) jövőjét?
A célunk igen egyszerű. A legnagyobb és legjobb banda akarunk lenni, ami létezik és ezért dolgozunk. Nem igazán érdekel a stílusunk, ez is zene, más sminkben.

Mutasd be, kérlek, a készülő harmadik nagylemezt, miben lesz más, mint az előzőek?
Ez az első album, ahol már én is a csapattal vagyok és örömmel mutattam rajta néhány trükköt. Ez messze a legjobb album, amit írtunk!

Terveztek önálló turnét a közeljövőben? Mely vendégbandákkal koncerteznétek szívesen? Mikor találkozhatunk veletek legközelebb Magyarországon?
Az új album 2017. elején jelenik meg és aztán, minden a turnékról szól. Jövőre biztosan visszajövünk és játszunk nektek új számokat. Én mindig is szerettem volna a Pantera-val turnézni… valóra tudjátok ezt váltani? :)

Libus Ágnes

Megosztom.

Comments are closed.