Archív

Tavaszi kollekciójuk kapcsán bemutattuk már a Beango “viselhető hangulatait”, amit David Bowie szeme ihletett. Most itt az új, őszi-téli kollekció sárkányokkal, mitikus madarakkal és hulló falevelekkel, misztikusan nőies hangulatokkal. Csodáljátok meg!

„A néhol meglepő szabásvonalak miatt más értelmet kap a nőiesség, megszűnik törékenynek lenni, ehelyett határozottságot és erőt sugároz, pszichikai és fizikai komfortérzetet kínál. Ezeket a ruhákat viselve egy világváros divatszférájában érezhetjük magunkat, akárcsak Párizs, London vagy Amszterdam utcáit rónánk.”

A hivatalosan 2013-ban indult Beango brand mögött a marosvásárhelyi születésű László Bea kreativitása és gondolatvilága bújik meg, melyben keverednek a városi, a sportluxe, a hanyag elegancia és a szelíd-avantgárd stílusjegyei. Különleges szabásvonalaival átszabja a nőiességről kialakított képet is; magabiztosságot, ősi erőt sugároz. Bea eddigi legnagyobb sikere a 2013-as Design A Bag hongkongi táskatervező pályázat kategóriadíja volt, melynek révén részt vehetett a hongkongi díjátadón és az APLF – Materials, Manufacturing & Technology vásáron is. Később ebből nőtte ki magát a Bauhaus-ihlette minimalista táskák gyártása, amely a Beango-márka védjegye lett.

aw16_7

Érdekes az idei őszi-téli kollekció szín- és mintavilága, ugyanis korábban, egészen pontosan 2012-ben is előkerültek Bea sárkányai, akkor a Sárkányok és pillangók fantázianevű fehérneműtervével indult a Triumph Inspiration Award versenyen, és harmadik helyezést ér el.

A Beango AW16-17 kollekciója a közvetlen környezetünk saját képünkre való formálására biztat. Egy olyan víziót jelenít meg, melyben a természet úrrá lesz a mesterséges közegen, hatalmába kerítve azt. A fák és levelek közül előbújó mitikus madár, disszonáns érzéseink egyesítésével, egy utópia szereplője. Ez a szellemi lény, ismét a tervező múltjából való, ahogy a munkásságában előforduló printek szereplőinek többsége. Mély erdő színvilága jellemzi a ruhákat, melyek egy karakteres, de hordható formavilággal párosulnak. A kollekció jellegét mégis a printek és a feliratok adják, melyek a Do it yourself @unnatural nature üzenetét erősítik.

Valóban határozottságot és nőiességet sugároznak a kollekció formabontóan izgalmas darabjai, amik színvilágukban is kellemesen őszies hangulatot adnak. Bujjatok bele, és átérzitek!

Szofi

fotó: Kőszegi Zsuzsanna
fotó asszisztens: Liptai Andris
smink: Széplaki Berta
haj: Zsámboki Krisztina
styling és koncepció: Ivanyiv Krisztina és Stein Barbara
specialthanks: Szegedi Alice Torella
modellek: Bocskor Bíborka @Magashegyi Underground és Koncsik Laura @ArtModels

Megosztom.

Comments are closed.