Archív

Szombat este immáron ötödik alkalommal töltötték meg a Dürer és Dürlin termeit a színes bőrűek. Zúgtak a gépek, készültek a jobbnál jobb minták; avagy ott jártunk az idei Tetoválók Éjszakáján.

Idén összesen 108 tetováló munkáit leshettük meg a Tetoválók Éjszakáján. A hosszú listát böngészve sok ismert és kevésbé ismert nevet láttam, izgalmas névsort raktak össze a szervezők. Persze, ahogy a korábbi években, idén is sok más program és látni való közül válogathattunk, úgyhogy izgatottan sétáltam a jó  hideg éjszakában a Dürer felé, ahol első utam a Dürlin felé vezetett. Belépve festékillat és tetoválógépek lágy zúgása fogadott, meg rengeteg ember. Úgy tűnik, évről évre egyre többeket vonz a rendezvény, ami azért nem is annyira meglepő. Hozzáteszem, idén több, mint 100 ajándék tetoválást sorsoltak ki. Bár én biztosan nem tetováltatnék így, de jó eséllyel lehet lecsapni műalkotásokra.

img_0873

Összesen öt termet töltöttek meg a művészek; Borbás Róbert, Falvay Bori, Fortágh István, Halász Mátyás ‘Csiga’, Jelencsik Gábor ‘Jelo’, Lipka Lilla, Müllner Csaba, Nyíri Sándor, Oravecz Szabolcs, Sárközi Zsolt, Xu Yi Lili, Zólyomi Gábor, hogy csak néhány kedvencet említsek. Néhányukkal beszélgetve egyébként (és ezt magamtól sem volt nehéz kilogikázni), igen nehéz egy ilyen környezetben dolgozni. A rendezvénynek persze jó, hogy sokan jönnek, bár néha nekünk is nehéz odaférni egy-egy művészt megnézni, de a tetoválóknak kifejezetten megterhelő tud lenni a tömeg. Több kört is jártam, hogy azt érezzem, mindent láttam.

img_0844

De nem csak tetoválásról szól a Tetoválók Éjszakája, a Dürer nagytermében este hattól mentek a koncertek; Omega Diatribe, Rage Against the Machie Tribute by Subscribe, Fish!, Kozmix és Deniz. A szervezők láthatóan próbáltak többféle stílusból választani, de az utolsó kettőhöz semennyire se fűlött a fogam, ellenben nagyot buliztunk Fish!-re, nyárhangulattal, sok kockás inggel. Mindeközben a Fotelbárban interaktív horror ház várta a borzongani vágyókat, a kisteremben pedig erotikus tánc. Ki-ki válasszon kedvére. Én inkább a tetoválók között jártam még pár kört, de lehetett fotózkodni Teya Salat orosz tetovált modellel is. Fél 9-től Pszichorendelés: A tetoválás pszichológiája c. beszélgetés volt a Dürlin nagytermében, amit sajnos csak utólag szúrtam ki a programon, és ezt őszintén sajnáltam. Ha valaki belehallgatott, mesélje el, milyen volt.

img_0799

A kerben olajoshordóknál melegedve elméláztam azon, vajon miért is jövök vissza évről évre, vajon mi vonz egyre több embert. Azt hiszem, a nyitottság és a megújulás lehet a kulcsa. Mindig egy picit többet, egy icit jobb dolgokat tesznek bele a rendezvénybe, és mindig olyan légkör fogad, amiben kifejezetten jól érzi magát mindenki. Jövőre ugyanitt!

Még több tetoválás itt!

DE
fotó: Deák Péter

Megosztom.

Comments are closed.