Archív

Tavaly szeptemberben egy fantasztikus klippel és dallal debütált Kedves Péter kezdetben szólóprojektje, a Belau. Az elmúlt egy évben több hazai és külföldi siker után itt az első nagylemez, a The Odyssey, amit élőben az A38-on mutattak be. Hallgassuk meg!

A tavalyi bemutatkozó Island of Promise dal nemcsak ígéretes kezdet volt a Belau pályáján, de egyből be is zsebelte a Klipszemle különdíját. Kedves Péter projektje Buzás Krisztiánnal duóvá alakult, élőben pedig session zenészekkel játszanak együtt, ahogy a dalokban is vannak vendégénekesnők, a debütáló Island of Promise-ban, majd a Distant Bay c. dalban is Hegyi Dóri énekelt (akit iamyank korábbi dalaiból is ismerhettek már). A The Odyssey-n szintén közreműködnek tehetséges, fiatal énekesnők; Antonia Vai, Dallos Bogi, Herrer Sára (Mary PopKids), Myra Monoka és Szécsi Böbe hangja színesíti a lemez zenei világát.

„Év elején kezdtünk el dolgozni a nagylemezen és igyekeztünk egy olyan tematikus albumot megalkotni, amelyet, ha valaki meghallgat, akkor bepillantást nyerhet abba, hogy milyen hétköznapokról is áhítozunk mi magunk. A dalok egy különleges utazást zenésítenek meg a Földközi-tenger térségében és ezt a világot szeretnénk még jobban átadni. – meséli Péter – Az alapján választattuk az énekesnőket, hogy kinek a hangját, személyiségét gondolunk a Belau-hoz közelinek. Olyan énekesnőket kerestünk meg, akiket nagyon szeretünk, vagy ismertünk személyesen korábbról is. A munka minden esetben könnyű volt velük, ügyesek voltak. :)
A lemezbemutató nagyon jól sikerült, nem gondoltuk volna, de dupla teltház lett az A38 Kiállítótermében, aminek igazán örültünk, megérte a sok munka, ráadásul az összes énekesnő ott volt, aki közreműködött.

A 12 tételes The Odyssey könnyed kurrens elektro-popos és downtempos világa valóban egy ilyen naplementés, tengeren ringatózós utazásra kalauzol minket, érdemes csukott szemmel hallgatni, háttérben csipognak a sirályok, lábunkat nyaldossák a hullámok. A Santorini c. dal címét a görög szigetről kapta, nagyon tetszik, hogy hozza is a görögös buzukis hangulatot. A lemez egyik erőssége az Alone at Petrčane, ami kissé melankolikusabb, illetve az Open Water (ft. Myra Monoka) és a Down by the Sea (ft. Herrer Sára) két nagyon lendületes, hangulatos szerzemény. A downtempo-vonal talán a Costas de los Sueños-ban domborul ki, remek instrumentális dal lett.

Ma Londonban lépnek fel a Zagarral, itthon pedig legközelebb decemberben láthatjátok majd őket a Mary Popkidssel közös koncerten, illetve még az év vége előttre ígértek egy új klipet is, januárra pedig erdélyi fellépést. De addig is, hallgassátok a The Odyssey-t.

Décsy Eszter

Belau a facebookon

Megosztom.

Comments are closed.