Archív

A tizenöt éves Jazzékiel néhány évnyi hallgatás után tavaly februárban tért vissza Másokat szeretni c. nagylemezével, azóta több koncert (köztük egy nagy MüPás 15. szülinapot ünneplős), remix lemez és klipek után most megörvendeztetett minket a Belle Époque kislemezzel, ami három lemezekről kimaradt dalt tartalmaz. Nézzük meg!

Másokat szeretni kritika itt, 
a lemez kapcsán készült interjú pedig itt!

A Jazzékiel legutóbbi két nagylemeze kifejezetten sötét, borongós zenei világot hozott (főleg a Másokat szeretni) valahol az alternatív rock és darkjazz vonalán. Tavasszal kihoztak egy dalt, a Lovesong-ot, ami hangzásban nagyon is jazzékieles, hangulatában viszont könnyedebb, ennek kapcsán említették, hogy vannak még olyan dalok, amik nem illettek az előző lemez koncepciójába, és, ahogy említették, a következő nagylemezre se illeszkedne. Időközben a zenekarból kivált Hajba Áron gitáros, hogy saját zenei projektére, az ARONS Land Cargo Co.-ra koncentrálhasson (bemutatkozó kislemezéről itt írtunk). Helyére Czitrom Ádám érkezett, de a Belle Époque kislemez dalaiban még Hajbát halljuk gitározni.

„Ezek a dalok már majdnem 9 éve megíródtak, de három évet még pihentek így is a fiókban a felvételüket követően. Sajnáltuk volna őket, ha örökre elvesznek, attól függetlenül, hogy hangzásukban nem képezik szerves részét annak, amit mi ma Jazzékielről gondolni szeretnénk. Ádám belépésével pedig egyértelműen az új anyagra próbálunk koncentrálni, úgyhogy ennek az anyagnak most volt az utolsó lehetősége megjelenni.”  – mondta el a zenekar frontembere, Jakab Péter.

Bár a Porcelán, a Hallo és a Lovesong valóban kevésbé nyomasztó vagy sötét, mint a korábbi dalok, hangzásában és azért még hangulatában is ízig-vérig jazzékieles, úgyhogy nagyon jól tették, hogy megjelentették, kár lett volna értük. A szövegvilág még mindig megvesz, Hegyi Áron játékáról nem is beszélve. Élő bemutató szerdán a GMK-ban (részletek itt), ott meghallgathatjuk, hogyan illeszkedik az eddigi repertoárba. Tippelek: nagyon is. Ott találkozunk!

Décsy Eszter
fotó: Kósa Péter

Megosztom.

Comments are closed.