Archív

Valamikor az ősidőkben a Sziget egy kisebb színpadán futottam bele egy bandába, és ha már unatkoztam, gondoltam megnézem az első sorból, mi ez az üvöltözve hentergés a deszkákon. Simán odafértem, mert 20 elvetemült rajongón kívül csak az ott fetrengve pihenni próbáló külföldiek voltak a kitaposott táncréten. Aztán három számmal később megpróbáltam megpróbáltam megtudakolni a mellettem álló sráctól, mi is a banda neve, olyan ötödszörre meg is értettem. A koncert végére már nem volt kétséges a szerelem (nem a sráccal, a bandával), és az elkövetkező években, amikor csak tehettük ellátogattunk a The Idoru bulijaira.

Bár 2009-ben a zenekar egy nagy váltással átalakult, a zenei örökség nem veszett el, az új tagokkal is maradtak a punkosan pörgős poszthárdkórnál. A nosztalgia miatt nekem mégis a régi maradt Az Igazi, és nagy örömömre összehozták ezt a koncertet, ahol az újgenerációs blokk után a régi tagokkal visszautazhattam az időben tizenpár évet.

Ilyen volt a búcsúkoncert is, aminek kapcsán készült egy interjú, klikk ide!

Kezdetnek egy jó kis My Small Community, akik már 10 éve rockoskodnak eredményesen, most is meg volt telve a hajó gyomra, alig lehetett előrevergődni. Mindenkinek ajánlott, aki szereti a kicsit májldabb metálkodást, ha valaki meg nem ismerné, itt tud belekóstolni.

NOW_8054

Én úgy indultam az estének, hogy a The Idoru-n egy nagy vegyesfelvágottal fogok találkozni, egymást váltogató új- és régi számokkal, dalonkként összevissza cserélődő tagokkal. Ennél sokkal szervezettebb megoldás lett végül, egy óra a 2009 után összeállt bandával, teletűzdelve vendégzenészekkel (ami így a felesleges akusztikus blokkon kívül elképesztően intenzív és hatásos volt), majd tíz perc technikai agyrém után egy óra az eredeti felállással, 2009 előtti dalokkal, olyan hangulatot teremtve, hogy a koncert végeztével az öklünket az égre emelve üvöltöttünk, hogy miért kell az ilyen jó dolgokat elvennie tőlünk?! Túl sok kedvenc bandám szűnt meg vagy alakult át az utóbbi években…

Remélem lesznek még ilyen retro újrázások velük is, és más mostanában oszlott bandákkal is, mert a hentelés egészséges és fiatalítja a bőrt.

Vaas Montenegro
Képek: Zsiga Pál

NOW_8310

Megosztom.

Comments are closed.