Archív

Elképesztően lágy és hangulatos zenére bukkantunk, mégpedig a budapesti Shaibo Corallium c. kislemezére. Könnyeden soulos jazzes muzsika következik!

A Shaibo még 2015-ben alakult, és már induláskor profi koncepcióval, nagyon tudatosan és nagyon fiatalon indultak útjuknak; Szigeti Zsófia ének fronton, Cseh Péter gitárral, Nyitrai Péter basszusgitárral és Klausz Ádám dobokkal. Első lemezük, a Corallium EP tavaly decemberben jelent meg a Pluto Sound gondozásában, akikhez többek között az AGAVOID is tartozik. A zenekar tagjaihoz a kislemez erejéig Táborszky Bence csatlakozott, aki szárnykürttel és trombitával tette hozzá a magáét, a felvételeket pedig Brezovcsik Gábor és Válik László segítette.

“A Corallium számunkra egy óriási előrelépés, mind zeneileg, mind lelkileg. Gyermeteg kiforratlanságunkat összeszedett mondatokba igyekeztünk foglalni. Számunkra a legnagyobb ajándék maga a munkafolyamat volt: apró lépésenként egyszerre dolgoztunk a zenén és bontottuk ki egymást, őszinte pillanatokat éltünk meg együtt. Ennek az eredményét szeretnénk most megosztani a hallgatóval. Köszönjük a rengeteg támogatást a családjainknak, barátainknak, tanárainknak, és mindazoknak, akik végig mellettünk voltak és bátorítottak minket!”

A Corallium-ot hallgatva végig az volt az érzésem, hogy valóban nagyon tudatosan álltak hozzá a dalokhoz is és az egész lemezhez is. Jól felépített szerkezetek, ügyes zenei megoldások adják a dalok alapját, Zsófi hangja nagyon szépen simul az egészbe, de az egész EP-t tekintve is szép ívet alkot a számok sorrendje. Könnyed popzene, amiben lágyan bújnak meg a soulos elemek, a játékos jazzes elemek pedig színesítik, mint pipacsok a búzamezőt. A fúvós hangszerek teszik a pontokat a sok kis i betűre. A gitártémák tényleg ügyesek, a kezdő Ariel második felében hallható szóló kifejezetten kellemes. Ennek párja mondjuk a virtuózabb Ghost Story egyszerű, de élénk basszustémája, amit szintén szerettem, a trombitás részek pedig egyenesen fantasztikusak. Feltétlenül hallgassátok a kislemezt az elejétől a végéig, és vissza! :)

Décsy Eszter

Shaibo a facebookon

Megosztom.

Comments are closed.