Archív

Nosztalgiázók és kíváncsiak örömére Volt egyszer egy beatkorszak címmel beat-, pop- és rocktörténeti blogot indított az NKA és a Cseh Tamás Program a Könnyűzenei Örökség Megőrzése Alprogramjának keretében. Legendás zenekarok és régi nagy koncerthelyek, ismert és kevésbé ismert háttértörténeket és figurák bemutatása a cél.

A Volt egyszer egy beatkorszak című blogon mesés és fordulatos történeteknek eredhetünk a nyomába. Az oldal szerkesztői helyek, fejek és események bemutatását ígérik. Az egykor legfontosabbnak számító szórakozóhelyekről a BEATlokál rovat posztjai szólnak majd, a könnyűzene és a politika viszonyát a BEATpolban vizsgálják, a korabeli zenekarokat BEATábécé címmel mutatják be, a BEATriportban pedig beszámolnak minden aktuális eseményről, amely valamilyen szálon köthető a beatkorszakhoz.

A dokumentumok, hanganyagok és visszaemlékezések mellett az oldal készítői a privát emlékezetre is nagy hangsúlyt fektetnek, a beatkorszak történetének megírásához ezért az olvasókra is számítanak. A jó zene összeköt, remek lenne, ha – az LGT-vel szólva – „mindenki vállalna egy szólamot”! A SajátBEAT című rovatba olyan írásokat, fotókat várnak, amelyek egy-egy koncertélményről, rajongott sztárról vagy éppen az első csókról számolnak be. Az anyagokat a beatkorszak.blog@gmail.com e-mailcímen lehet elküldeni az oldal szerkesztőinek.

Klikk ide, nézzétek meg a blogot! 

Erről a korszakról Csatári Bence írt egy remek könyvet, klikk ide!

Megosztom.

Comments are closed.