Archív

Amikor először hallgattam bele az ék zenekar vadi új klipjébe, csak fél füllel, úgy egy percnél felkaptam a fejem. Azt éreztem, hogy itt valami igazán történik. Rég hallottam ilyen őszinte, őszintén dühös dalt. Aztán az is beugrott, hogy legutoljára akkor, amikor a lemezüket hallgattam.

A most megjelent God’s Face klipje ugyan új, a dal viszont a 2015-ös February c. első nagylemezükről (itt írtunk róla, olvassátok el!) való, amihez, még mielőtt új albummal jelentkeznének, szerettek volna egy klipet. Elég korrekt, húzós lemez, a God’s Face pedig az egyik legjobb tétel, jól választottak. Van benne post-grunge, garage, progresszív rock, és megannyi izgalmas stíluselem, ami egy erős egységgé forr össze. “Szabó Áron ‘Vasaló’ mutatott be a rendezőnek Bodóczky Antalnak , aki a saját szűrőjén keresztül közvetíti a szám jelentését, nagyon erősen. A koncepció az övé, számunkra a legnagyobb fejtörést az jelentette, hogy ki legyen a ló.” – mondta el a zenekar frontembere, Lee Olivér, aki egyébként nemrég társult be a Trillionba is.

“A klip főszereplői (a zenekar tagjai) egymástól független különböző események részesei. A szituációk nagyon eltérőek, de vannak közös elemek, mint például, hogy mindegyik egy kiemelt esemény, ami a valóság határán mozog, mindegyikben megjelenik a fogyasztás, az emésztés, a szereplők pedig egy idő után kiesnek a jelenükből. “Ha Istennek lenne arca, milyen lenne az?” (“…if God had a face, what would it be like?”). A dalból kiderül, hogy ezt a kérdést a nyers életösztön, és az elmúlás okozta szorongás ihlette. A klipben asszociációs képsorok, szimbólumok, metaforák jelennek meg (illékony élet, mint papírmembrán), melyek a szám szövegével integrálódva összetett tartalmi rétegeket képeznek. A fenti kérdésre ugyan nem kap választ a néző, de a Teremtő ítéletei láthatóvá válnak.” – mesélte a klipről a rendező, Bodóczky Antal.

Ősszel tervezik, hogy stúdióba vonuljanak egy új lemezt rögzíteni, de addig is még sok koncert terveznek, ahol élőben is lecsekkolhatjátok, mit tudnak a srácok. Tegyetek egy próbát!

Décsy Eszter

ék a facebookon

Megosztom.

Comments are closed.