Archív

Idén már hetedszerre rendezték meg a nemzetközi Budapest Tattoo Convention-t jól bevált helyén, a Lurdy-házban. Színes bőrök, tetovált banánok, kampón lógó emberek és tűk zizegése minden mennyiségben, avagy ott jártunk idén is.

A kiállítók mellett összesen 114 tetoválóművész vett részt az idei Convention-ön, főként itthonról, és persze sok egyéb európai országból, ami nemzetközi szinten is mutatja a rendezvény népszerűségét. Lengyelország és a környékbeli országokon kívűl Németországból, Dániából, Olaszországból, Svédországból is érkeztek művészek, sőt, még Izlandról is idetévedt egy fiatal hölgyemény, Marlena Sweethell. Elsőre feltűnt, hogy a nagyobb múltú vagy ismertebb szalonok mellett sok új névvel találkoztam idén. A színvonal változatlan, a rendezvény igényes, és vasárnap kellemesen szellős volt.

NOW_1996_1

Továbbra is nagyon jó kezdeményezésnek tartom, hogy a jelenlevő művészek és kiállítók, a koncertek és előadások mellé szemináriumokra is be lehet ülni. Évről évre izgalmas témákkal találkozom, idén például Zagyvai Gábor beszélt a hegtetoválások múltjáról és jelenéről, Pongor Sándor pedig a fekete-fehér tetoválásokról tartott előadást. Vasárnap Szabó Ádám kezdte a szemináriumot Élő színek, halott fekete vászon – neotradicionális tetoválás Magyarországon c. előadásával, majd Molnár Ádám folytatta: Akadémikus művészet vs tetoválás. Ez utóbbi egy igen megosztó és gyakran előkerülő téma, órákig lehetne boncolgatni.

NOW_1893_1
Jeremcsuk Attila

Sajnos csak vasárnap sikerült kimennem, de így is sikerült magamba szívnom a rendezvény velejét. A zizegő tűk hangja megnyugtat. Nagyon sok izgalmas, érdekes mintával találkoztam, imádom nézni, ahogy lassan épülnek fel. Ahogy járom a köröket, mindig egy újabb részlet bontakozik ki belőlük, és végül összeáll egy műalkotássá. Idén is volt néhány munka, ami különösen tetszett Mad Joe kissé szürreális figurája lábszárra (lent a galériában), vagy a kosos-farkasos teljes has, ami a Keleti Front standjánál készült. A Wonderland-es lányok is sokat fejlődtek az utóbbi években, és összességében tényleg szép munkák villantak elő a ruhaujjak és nadrágszárak alól.

NOW_1946_1

Johnny Strange freak showja mindkét délután programon volt, de az almából penge eszegetés, vagy az orrba szögkalapálás nem igazán az én műfajom, néhány percnél tovább nem tudnak elszórakoztatni a bűvészmutatványok, pedig kellő humorral tolta a srác. Azon meglepődtem, hogy sminktetováló is akadt a rendezvényen, nem emlékszem, hogy korábban találkoztam-e ilyennel. Ami viszont tök új volt és nagyon elszórakoztatott, az a banántetoválás, amit ki is lehetett próbálni. Persze, kezdő tetoválóknál elő kerül banán, grapefruit, disznóláb, de rendezvényre betenni, úgy érzem, egy teljesen új dimenziót nyit meg. :)

NOW_1992_1

Továbbra is az az érzésem, hogy a hazai tetováló rendezvények közül a Budapest Tattoo Convention még mindig az egyik legszínvonalasabb, és már csak 364-et kell aludni a következőig.

Décsy Eszter
fotó: Zsiga Pál

Megosztom.

Comments are closed.