Archív

Idén új felállásban lép színpadra a Beat Dis, ráadásul új lemezre is készülnek, amiről egy új szerzeményhez klipet is forgattak. Nézzétek meg a Tell Me When I’m Greedy videóját!

Beat Dis 2002-ben alakult Szombathelyen Csigó Tamás vezetésével. Első lemezük, a Genetik Gift 2003-ban jelent meg, ezen Zaida Rivas, new york-i énekesnő is közreműködött. Második lemezükre 2007-ig kellett várni, ez volt a Keep Still, amin már Judie Jay énekelt. A Proof Positive 2009-ben jelent meg, majd 2014-ben ezt követte a Revolt and Other Boring Things. A zenekar az utóbbi időben sem vonult vissza, ám most teljesen új felállással próbálnak, és indulnak egy március-áprilisi miniturnéra. A fronton továbbra is Csigó Tamás (gitár, ének), a billentyűknél és elektronikus kütyüknél Dure (akit a Turboból is ismerünk), basszusgitárral Horváth Zoltán dobokkal pedig a sok más zenekarból és projektből (pl. legutóbbi, a Dirty Flow Club) is ismert Szőcs Gergő adja az alapokat.

“A lemez már készülőben van, tavasszal egy 4 számos EP-t fogunk megjelentetni, ősszel pedig az új albumot. Ez tartalmazni fogja a Manoyával közösen készített Toy in your Hand-et is. A dalok már nagyjából készen vannak, de az új felállás még számomra is tartogat izgalmakat, hisz biztosan lesz egy csomó ötlet ami Gergőtől és Dure-tól fog érkezni a dalok végső formájának kialakulását illetően!” – árulta el nekünk Csigó Tamás.

Az első új dalhoz, a Tell Me When I’m Greedy-hez most itt a klip is, amit a valaha szerencsésebb napokat látott R33-ban forgatott a zenekar, Pátzay Ádám operatőr segítségével. A keverés, és a master Csigó Tamás, és Scheer Viktor munkája.

Décsy Eszter

Megosztom.

Comments are closed.