Archív

Poszttraumatikus szakítási magánterápia egy látomásos disztópiában. Valami ilyesmi a Corville új videója.

Balogh Roland
Ígéretes Titánok

Érezted már úgy valaha egy szakítás után, hogy legszívesebben azonnal megszabadulnál az ex ottfelejtett cuccaitól? A: Igen. B: Nem. Noha ez nem egy KSH-felmérés, de talán nem mondok csacskaságot, ha afelé hajlok, hogy a többség az A választ jelölné meg.

Valahogy így lehet ezzel a költői kérdéssel a négytagú Corville, amely Majdnem tökéletes című dalára készített egy témába vágó klipet is hozzá. Maga a képi anyag önmagában is felér egy kisfilmmel, a szépiába hajló, színekkel visszafogottan zsonglőrködő snittek önmagukért beszélnek. A helyszínválasztás, a lepukkant vonatok pedig kellően drámai, posztapokaliptikus hatást kölcsönöznek a szituációnak, csak, hogy tényleg mindenki értse, miről is van szó.

A zene közben finom kontrasztot képez, mert a keserédes lemondás ugyan ott csüng az ajkakon a húrok között, de talán lágyabb, kevésbé zord a kihalt, sivár vidékhez képest. Még úgy is líraibb, hogy a Kiss Márton (ének, gitár), Bodor László (basszusgitár), Csintalan György (dob) és Kristóf Martin (szólógitár) négyes a drámai hatás kedvéért ugyancsak egy lelakott térben adja ki magából azt, amit beleálmodtak dalukba.

Jó, persze, ha végigpörgetjük a zenekar diszkográfiáját, akkor nincs miért reklamálni, mert a korábbi számokból kiderül, ők főleg a tempósabb átvezetőkkel fűszerezett líraibb refrénekben utaznak. Ettől ezúttal sem tértek el, viszont az andalgásfaktort jól ellensúlyozza a The Walking Dead világát idéző lepukkant nihil. S hogy ne csak halálszag lengje körül a lelkünket, mindenképp érdemes kivárni a történet végét. Bízom benne, a leheletfinom reménysugár nem számít rosszmájú szpojlerezésnek.

U.i.: A tömör érzésanalízisért hatalmas pacsi a NOWmagazin mindig segítőkész alkotóközösségének.

fotók: Sámpár Anna

A Titánokat továbbra is követhetitek facebookon és tumblr-en is.

Megosztom.

Comments are closed.

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu