Archív

Hangácsi Márton neve az elmúlt pár évben egyre gyakrabban bukkan fel a hazai könnyűzenei palettán. Most egy vadi új dallal és klippel jelentkezett, ez a One, nézzétek meg!

Az eredeti egyszálgitáros produkcióról Hangácsi 2014-ben váltott egy összetettebb, izgalmasabb megszólalásmódra, loop pedállal és effektekkel teszi összetettebbé a szerzői-előadói koncertjeit, így már szinte egy komplett zenekar megszólalását tudja egymagában elérni. Legutóbbi két kislemeze, az Other Lovers és a Right in front of Me kifejezetten sikeres volt, tavaly pedig megkapta a Cseh Tamás Program induló zenekaros támogatását is. A most megjelent dalt Hangácsi korábban írta, de most ért meg igazán.

A dalt nagyjából 3 éve írtam. Azóta – ahogyan ez lenni szokott – sok változáson esett át, míg elnyerte jelenlegi formáját. A dalt a mennyasszonyomnak írtam, ezért is különleges számomra. A klip alapötlete egy éve született meg, amit Szarka Anitával és Zsombó Danival csiszolgattunk. A végleges koncepció pedig a rendező/operatőr Simó Marcell ötleteivel lett 100%-os. A koreográfiát a két főszereplő Kelemen Katalin és Kelemen Krisztián találta ki. Nagyon jól ráéreztek a dal ívére és a témára egyaránt. A többi szereplő (akik a kezdő és záró jelentben láthatóak) ismerősök illetve rajongók. A gitárfelvételek a Sounday Studio-ban, az énekfelvételek pedig az Abnormal Studio-ban zajlottak. A hangszerelés és keverés az én kezem munkája, míg a mastert Thomas Harsem svéd hangmérnök készítette el.

A klipet a Zsivágóban forgatták, ami elég népszerű helyszín lett az utóbbi időben, több klip is forgott az orosz romantikus békeidőket idéző kávézóban. Nézzétek meg!

Hangácsi Márton a facebookon

Megosztom.

Comments are closed.