Archív

Egzotikus dizőz, groteszk sámán lányok, dorogi blues gitáros és egy öltönyös óvodás, de előbb egy bizarr buli mogóképekben: itt a budapesti Idegen első klipje, a Hideg, nézzétek meg!

A tavaly indult budapesti Idegen háromszámos kislemezzel mutatkozik be, erről való a Hideg, amihez klipet is forgattak. A dalokon érezhető a kispláos és quimbys énekstílus, a kiscsillagos, 30y-os gitártémák, magyar-altr dalszerkezetek, mégsem sablonos, van benne valami nyersség, ami kiemeli a többi közül. Ilyen a klipes dal is. A színházi múlttal rendelkező tagok (Kunics Olivér – basszusgitár, ének, Akácz Károly – gitár, Langó Ádám – perka, elektronika, Dencs Dominik – dob) nem csak a videóban, fellépéseiken is ipróbálják összeboronálni a különböző művészeti ágakat, underground szegmenseket. Ígéretük szerint a következő koncertjükön lesz majd egy egzotikus dizőz, groteszk sámán lányok, dorogi blues gitáros és egy öltönyös óvodás is. “Az Idegen olyan underground élményt nyújt, amitől nehezen kapsz levegőt, minden szorongásod a tánctérbe taposod és velük üvöltöd, hogy „nincsen több félelem”.”

“Amikor az ember szorult élethelyzetbe kerül, akkor még nem gondol arra, hogy az érzései végigfutnak a rögzítőn, és egy velejéig őszinte önvallomásként album lesz belőlük. Arra meg pláne nem, hogy egy gyermekkori jó barát saját agyán átfuttatva mozgóképpé varázsolja az egyik történetet.” – meséli az EP és a klip készüléséről Kunics Olivér énekes-basszusgitáros.

A Hideg videóját Csihar Arion rendező, Sinka Benedek operatőr és Bakai Gergely gyártásvezető készítették, és valóban egy erős hangulatú, rideg, borult klipet hoztak össze. A zenekart március 10-én csekkolhatjáok élőben a budapesti KVLT-ban, nézzetek be!

Szofi

Idegen a facebookon

Megosztom.

Comments are closed.

Le ne maradj semmiről! ;)

Kövess minket facebookon, mert kellenek a
jó arcok!
.
 NOWmagazin.hu